1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sairaalat ja terveyskeskukset

Terveyspalveluiden rakentaminen kauppakeskus Rinteenkulmaan maksaa 1 - 1,5 miljoonaa euroa

Remontin kustannukset kuoletetaan 2,5 vuoden vuokrissa.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Tyhjä, Anttilan entinen liiketila kauppakeskus Rinteenkulmassa Rovaniemellä.
Osa sairaalakadun nykyisistä palveluista muuttaa Rinteenkulmassa entisen Anttilan toiseen kerrokseen.Antti Mikkola / Yle

Terveyskeskustilojen rakentaminen kauppakeskukseen maksaa Rovaniemellä 1-1,5 miljoonaa euroa. Tilojen suunnittelutyö on aloitettu ja rakentaminen alkaa arviolta elokuun loppupuolella.

Kaupunki vuokraa Rinteenkulman kolmannesta kerroksesta 1300 neliötä. Tiloihin muuttaa pikapoli, laboratorio, kaksi hoitotiimiä sekä korvaushoito.

Samaan kerrokseen on jo muuttanut Handelsbankenin konttori ja terveyskeskuksen vuokraamien tilojen jälkeen vapaana on samassa kerroksessa yhä noin 800 neliötä.

Terveyskeskuksen tiloja on suunniteltu työryhmässä, jossa on mukana myös terveyskeskuksen johto. Jokaiseen huoneeseen tarvitaan muun muassa vesipiste eli tiloihin on uutena rakennettava käyttövesiputkisto.

Vuokra aluksi korkea

Kauppakeskuspäällikkö Pekka Rinne Rinteenkulmasta kertoo, että uudet tilat suunnittelee arkkitehtitoimisto Jukka Teppo. Rakennustöihin päästään arviolta elokuussa ja muuttovalmiina uudet tilat ovat todennäköisesti vuodenvaihteen jälkeen.

Rinne kertoo käyneensä vasta tutustumassa vastaaviin terveyspalvelutiloihin eri kauppakeskuksissa etelässä, muun muassa Espoossa.

Pekka Rinteen mukaan kaupungin kanssa solmitaan sote-palveluiden epävarman tulevaisuuden vuoksi toistaiseksi voimassaoleva vuokrasopimus, jossa on 30 kuukauden irtisanomisaika.

Sen vuoksi kauppakeskus perii kalliimpaa vuokraa ensimmäiset 2,5 vuotta. Sillä saadaan kuitattua remontin kustannukset. Vuokra on aluksi noin 55 000 euroa kuussa ja sen jälkeen se laskee 19 000 euroon kuussa.

Lue seuraavaksi