1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tervola

Eemeli Hakoköngäs, nuorisoseura ja 4H-yhdistys saivat Tervola-mitalit

Tervola-mitali voidaan antaa henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena ja kiitollisuuden osoituksena menestyksellisestä ja esimerkillisestä työstä Tervolan kunnan hyväksi.

Tervola
Tervolan kesäteatteri Ämpärihäät.
Tervolan kesäteatteri Ämpärihäät esitetään nuorisoseurantalon pihalla. Keskellä nuorisoseuran puheenjohtaja Heikki Hepoaho, vasemmalla Tarja Hakoköngäs ja oikealla Hilla Ojennus.Minna Aula / Yle

Tervolan kunta jakoi Tervola-mitalit sunnuntaina 150 -vuotisjuhlassaan. Mitalit myönnettiin Eemeli Hakokönkäälle, Tervolan Nuorisoseuralle ja 4H-yhdistykselle.

Eemeli Hakoköngäs on Tervolasta kotoisin oleva valtiotieteiden maisteri ja Helsingin yliopiston tohtorikoulutettava. Tervolan kunnasta kerrotaan, että hän on tutkimustyönsä ohessa ansiokkaasti edistänyt kunnan paikallishistorian tallentamista julkaisemalla ja toimittamalla useita kuntaan liittyviä teoksia.

Eemeli Hakoköngäs tervola historiikin toimittaja.
Eemeli Hakoköngäs ja juuri painosta tullut Hakokönkään toimittama Tervolan historiikki.Minna Aula / Yle

Tervolan nuorisoseura ry on vuonna 1905 perustettu lapsi-, nuoriso- ja sivistystyötä tekevä järjestö. Nuorisoseuran lähihistoriasta muistetaan erityisesti 1970-80 -lukujen vireä teatteri-, kansantanssi- sekä tanssiteatteritoiminta, joka oli myös valtakunnallista ja kansainvälistä, todetaan Tervolan kunnan tiedotteessa. Tänä päivänä nuorisoseuran toiminta on monimuotoista, yhteisöllistä ja aikaansa seuraavaa toimintaa, johon kaikki kiinnostuneet voivat osallistua, kerrotaan tiedotteessa.

Tervola-mitali.
Tervolan kunta

Tervolan 4H-yhdistys ry:n toiminnan juuret ovat puolestaan vuonna 1932 aloitetussa maatalouskerhotoiminnassa. Yhdistys on vuosikymmeniä ollut vahva nuorisotyön toimija Tervolassa. Se järjestää lapsille ja nuorille säännöllistä ja monipuolista kerho-, kurssi- ja leiritoimintaa sekä kouluttaa nuoria työelämään. Tervolan kunnan mukaan yhdistyksen työ lasten ja nuorten parissa on tullut nähdyksi myös valtakunnan tasolla viime vuosina useina tervolalaisten nuorten saamina valtakunnallisina stipendeinä.

Tervola-mitalin on suunnitellut opettaja Mauno Tasala ja sitä on jaettu vuodesta 1983 lähtien.

Lue seuraavaksi