Sisäministeriö kannustaa suomalaisia liputtamaan rohkeammin – toivoo porilaisten toimivan esimerkkinä

Lipun voi nostaa salkoon vaikka anopin kyläilyn kunniaksi. Parvekkeelta roikkuvia lippujakaan ei vierasteta. Vain yksi sääntö on muistettava. Yöllä lippu saa levätä.

liputus
piirroskuva liputuspäiviä vaativista kansalaisista
"Kun Suomesta löytyisi niin monia upeita aiheita liputtamiselle." Näin sisäministeriö kampanjoi rennomman liputtamisen puolesta.Sisäministeriö

Suomalaiset ovat jäyhiä liputtajia. Siniristilippu nostetaan salkoon virallisina liputuspäivinä tunnollisesti, mutta muuten se odottaa suuria juhlapäiviä siististi kaappiin viikattuna.

Sisäministeriö haluaa tähän nyt muutoksen. Se kannustaa ihmisiä liputtamaan aina kun siltä tuntuu. Lipun voi vetää salkoon vaikka joka päivä. Kun aurinko laskee, pitää lippu kuitenkin laskea alas.

Jos kotipihasta ei löydy salkoa, ei huolta. Lipun voi kiinnittää esimerkiksi parvekkeen kaiteeseen. Tätä tapaa moni vielä vierastaa. Eteläeurooppalainen tyyli on kuitenkin tervetullut myös Suomeen, kunhan lippua käsitellään kunnioittavasti. Se ei saa roikkua yöllä "surullisena" parvekkeellakaan, kuten sisäministeriön viestintäjohtaja Mika Mäkinen asian ilmaisee.

Koko Pori liputtaa

Erityisesti ensi viikolla on aika kokeilla erilaisia liputustyylejä, kun Pori ottaa osaa sisäministeriön esittämään liputushaasteeseen. Liput liehuvat ainakin kaupungin keskeisimmissä saloissa. Myös yksittäisten kaupunkilaisten toivotaan kaivavan liput esiin.

Kuten sisäministeriön tiedotteessa todetaan:

– Porissa on viljalti hyviä syitä liputtaa: kesä, itsenäisyyden 100 vuotta, SuomiAreena, kesän paras musiikkitapahtuma...

#Liputan -kampanjan teksti
Sisäministeriö kannustaa suomalaisia liputtamaan muun muassa #Liputan-kampanjan avulla.Sisäministeriö

Sisäministeriö toivoo, että Koko Pori liputtaa -tempaus kannustaisi myös muita suomalaisia liputtamaan nykyistä aktiivisemmin ja rennommin.