Maalahdessa tuhottu alkukesästä satoja merimetsojen pesiä

Åminnen edustalla sijaitsevalla Fjärde grynnanin saarella on touko-kesäkuun aikana tuhottu 350 merimetson pesää. Poliisi tutkii asiaa törkeänä luonnonsuojelurikoksena.

Pohjanmaan poliisi on saanut tänä vuonna yhden ilmoituksen merimetsojen pesien tuhoamisesta. ELY-keskus havaitsi kesäkuun puolivälissä Maalahden Fjärde grynnanilla, että pesiä oli tuhottu satamäärin.

Toukokuun laskennassa pesiä oli 395, mutta kesäkuussa asuttuja pesiä oli enää 49 kappaletta. Myös saarella ollut huonokuntoinen mökki oli poltettu. Poliisi tutkii asiaa törkeänä luonnonsuojelurikoksena.

Viime vuonna poliisi tutki kahta merimetsojen pesien tuhoamiseen liittyvää tapausta Vaasasta ja Uudestakaarlepyystä, mutta molempien tutkinta on keskeytetty tuloksettomina. Esimerkiksi Vaasassa tapaus oli iso, merimetsojen pesiä oli tuhottu yli 300.

Tapausten tutkiminen on vaikeaa, koska ne ovat käytännössä sen varassa, onko joku nähnyt tai kuullut jotakin.

Merimetsokanta on tänä vuonna pienentynyt Maalahden pohjoispuolella, ja julkisuudessa on arveltu, onko kantaa rajoitettu myös laittomin keinoin. Poliisin tietoon tapauksia ei siis kuitenkaan ole tullut kuin yksi.