Herätys: Hampurissa suuria mielenosoituksia, Ylen Uutisvahtiin uusi toiminto, kesäinen sää palaa

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Mellakkapoliisi käytti vesitykkiä Hampurin G20-mielenosoituksessa 6. heinäkuuta.
Mellakkapoliisi käytti vesitykkiä Hampurin G20-mielenosoituksessa 6. heinäkuuta. Odd Andersen / Lehtikuva

Yli 70 poliisia loukkaantunut Hampurin mielenosoituksissa

Saksan Hampurissa tänään alkavan G20-kokouksen alla on ollut suuria mielenosoituksia. Mielenosoituksissa on loukkaantunut yli 70 poliisia, ja Saksan poliisi on käyttänyt sekä vesitykkiä että pippurisumutteita mielenosoittajia vastaan. Mielenosoittajien mukaan G20-maat ovat epäonnistuneet monen maailmanrauhaan vaikuttavan ongelman ratkaisemisessa.

Maailman johtajat kokoontuvat Saksassa G20:ssa

G20-kokous alkaa Hampurissa perjantaina ja päättyy lauantaina. Britannian pääministeri Theresa May ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump aikovat käydä kahdenvälisiä keskusteluja Hampurissa G20-kokouksen yhteydessä. Asiasta kertoo Britannian hallinnon edustaja. Toista kertaa Euroopassa vierailevan Trumpin on määrä keskustella kahden kesken myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa.

Kuvakollaasissa Venäjän presidentti Vladimir Putin (vas.) ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.
EPA

Lihan alkuperä kiinnostaa suomalaisia ruokakaupassa

Yhä useampi haluaisi ostaa lihaa, joka on tuotettu eettisesti kestävällä tavalla. Karjankasvattajan mukaan lihakarjan hyvään elämään kuuluu myös hyvä kuolema.

Lehmä navetassa
Jyrki Lyytikkä / Yle

Ylen Uutisvahti tuo nyt myös mökkipaikkakuntasi uutiset kotisohvallesi

Pääuutiset, tuoreimmat uutiset ja itseräätälöity Sinulle-palvelu saavat seuraa Läheltä-uutislistasta. Se löytää paikkakuntasi joko GPS:n avulla, tai voit itse valita haluamasi paikkakunnan uutiset. Ylen Uutisvahti – Ainutlaatuinen palvelu kertoo nyt myös uutiset läheltä.

Ylen uutisvahti kännykän näytöllä.
Tiina Jutila / Yle

Härkien mylvintä täyttää jälleen kapeat kujat San Ferminin verenpunaisessa juhlassa

Espanjan Pamplonassa on juostu härkiä pakoon jo vuosisatoja. Espanjan Pamplonassa alkaa perinteinen härkäjuoksujuhla, joka kestää aina 14.heinäkuuta saakka. Tältä Pamplonassa näytti vuosi sitten.

Mies juoksee kaatuvan härän alta pois.
Jesus Diges / EPA

Uusi tangokuningatar on Aino Niemi

Tangomarkkinoilla valittiin eilen torstaina uusi tangokuningatar. Kilpailun voitti kouvolalainen Aino Niemi. Hän vei voiton äänin 4–1. Illalla valittu uusi kuningatar juhlisti voittoaan laulamalla tangon Onnemme kyyneleet.

Aino Niemi  on uusi tangokuningatar.
Aino Niemi on uusi tangokuningatar.Timo Aalto / Lehtikuva

Kesäinen sää palaa – etelässä ja lännessä jopa 20 astetta

Perjantaina säässä tapahtuu suuri käänne. Suomen ylle vahvistuu heikko korkeapaine, lämpöasteet nousevat paikoin jopa 20 asteeseen ja sää poutaantuu. Yksittäiset heikot sadekuurot ovat kuitenkin mahdollisia lännessä. Ylen meteorologin Anne Borgströmin mukaan myös viikonlopun sää näyttää pysyvän pääosin poutaisena. Tarkemmat säätiedot löytyvät osoitteesta yle.fi/saa.

Perjantain sää
Yle