1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tangokuninkaalliset

Tangokuningatar 2017 on Aino Niemi

Aino Niemi, 18, on kaikkien aikojen toiseksi nuorin tangokuningatar.

Aino Niemi on uusi tangokuningatar. Kuva: Timo Aalto / Lehtikuva

Torstaina Seinäjoen Tangomarkkinoilla elettiin jännittäviä hetkiä. Kuudesta tangokuningatarkisan kokelaasta valittiin lopulta kaksi laulajaa superfinaaliin. Mia Leivo ja Aino Niemi ottivat toisistaan mittaa kolmannella kierroksella superfinaalissa.

Lopulta voiton vei äänin 4-1 Aino Niemi. Kouvolalainen Niemi on 18 vuotta ja viisi kuukautta vanha, ja siten historian toiseksi nuorin tangokuningatar.

– Tuntui, että sain itsestäni kaiken irti. Sanoinkuvaamatonta ja ihanaa, tuore tangokuningatar luonnehti voittoaan.

Tuomaristo kuvaili voittajaa muun muassa hurmaavaksi, herkäksi ja runolliseksi.

– Aino, olet kasteenraikas ja sydämeenkäyvä. Haluaisin olla äitisi! julisti tuomariston jäsen Tarja Närhi.

Tuomariston mukaan uusi tangovoittaja voisi vielä kehittää esiintymisvalmiutta sekä uskallusta heittäytyä tulkintaan.

Viime vuoden tangokuningatar Erika Vikman oli mukana kruunaamassa Niemeä. Uusi kuningatar juhlisti voittoaan laulamalla tangon Onnemme kyyneleet.

Finalistit Hanna Hirvonen, Sari Hellsten, Ailamari Vehviläinen, Aino Niemi, Sini Ikävalko ja Mia Leivo Tangomarkkinoiden kuningatarfinaalien kenraaliharjoituksissa 6. heinäkuuta 2017. Kuva: Timo Aalto / Lehtikuva

Lauantaina illalla valitaan tangokuningas 2017, kun Antti Kuhmonen, Jere Laakso, Markku Uhlbäck, Pasi Kivimäki, Teijo Lindström ja Tuomas Salminen kilpailevat kruunusta.

Tangomarkkinat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985. Kuninkaallisiksi on valittu vuosien varrella muiden muassa Jari Sillanpää ja Arja Koriseva.

Korjattu jutun alusta: Aino Niemi on toiseksi nuorin kuningatar, ei nuorin kuten tv-lähetyksen juontaja totesi torstaina kruunauksen yhteydessä. Historian nuorin tangokuningatar on vuonna 1994 kruunattu Tiina Räsänen, joka voittaessaan oli Niemeä vain runsaan kuukauden nuorempi.