1. yle.fi
  2. Uutiset

Yli 70 poliisia loukkaantunut Hampurin mielenosoituksissa

Saksan poliisi on käyttänyt sekä vesitykkiä että pippurisumutteita mielenosoittajia vastaan.

G20-kokous
Protesters clash with Police during the demonstration 'Welcome to Hell' at the Fish Market (fischmarkt) ahead of the G20 summit in Hamburg, Germany, 06 July 2017.
Mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa "Tervetuloa Helvettiin" -mielenosoituksessa Hampurissa ennen G20-kokousta 6. heinäkuuta 2017.EPA / Carsten Koall

Yhteenotot mielenosoittajien ja poliisin välillä ovat jatkuneet Hampurissa. Kymmeniä ihmisiä on loukkaantunut väkivaltaisiksi muuttuneissa mielenilmauksissa. Loukkaantuneista yli 110 on poliiseja, ja ainakin 29 mielenosoittajaa on pidätetty. Suurimman osan vammat ovat kuitenkin lieviä, mutta muutamia on viety sairaalahoitoon.

Kuvakoosteessa Hampurin mielenosoituksista näkyy muun muassa palaneita autoja, läpimärkiä mielenosoittajia ja kadulla palamaan sytytettyjä roskalaatikoita.

G20-maiden huippukokousta vastaan järjestetty mielenilmaus muuttui väkivaltaiseksi, kun mielenosoittajat heittelivät pulloja ja muita esineitä mellakkapoliiseja kohti. Saksan poliisi on käyttänyt sekä vesitykkiä että pippurisumutteita mielenosoittajia vastaan.

Turvatoimet ovat tiukat maailman johtavien talousmaiden johtajien kokoontumisessa. Hampurissa partioi viikonlopun aikana 20-tuhatta mellakkapoliisia panssaroituine ajoneuvoineen.

Saksan poliisi arvioi noin kolmeenkymmeneen mielenosoitukseen osallistuvan viikonlopun aikana jopa satatuhatta ihmistä eri puolilta Eurooppaa.

Lähteet: AFP, Reuters, Yle Uutiset, STT

Päivitetty kello 14.18: Päivitetty loukkaantuneiden poliisien määrä.

Lue myös

Merkel ja Trump kättelivät Hampurissa

Taputuksia Puolassa, mielenosoituksia Saksassa – Trumpille erilainen vastaanotto naapurimaissa

Lue seuraavaksi