Kaikkien aikojen toiseksi nuorin tangokuningatar: "Olo on väsynyt ja hämmentynyt – en vielä tajua minkä tittelin olen saavuttanut"

Kouvolalainen Aino Niemi valittiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuoden 2017 tangokuningattareksi.

Seinäjoen tangomarkkinat
nainen laulaa yleisön edessä
Tangokadulla yleisö pääsi torstai-iltana nauttimaan tuoreen tangokuningattaren, Aino Niemen laulusta.Jani Pihlaja / Seinäjoen Tangomarkkinat

– Tällä hetkellä päällimmäiset tunteet ovat väsymys, hämmennys ja ihmetys.

Näin toteaa tuore tangokuningatar Aino Niemi perjantaina.

Edelliseen yöhön ei ole kuulunut kovinkaan monta nukuttua tuntia. Illan kruunauksen jälkeen meno jatkui pitkälle yöhön.

– Ensin kävin laulamassa pari tangoa tangokadulla, ja sen jälkeen oli onnittelujen vastaanoton vuoro. Ja vielä lopuksi heitin siinä parit tanssit.

"Nyt pitää käydä vaihtamassa mekko"

Aino Niemi on kouvolalainen, 18-vuotias ja tämän kevään ylioppilas. Hän on historian toiseksi nuorin tangokuningatar.

Niemi on suhtautunut kisan eri vaiheisiin aina semifinaalista lähtien rauhallisesti ja jännittämättä. Jopa torstai-illan finaalissa hän kertoo olleensa hyvin tyyni.

– Kun kuulin päässeeni neljän finalistin joukkoon, en jännittänyt kisan jatkoa, vaan mieleen tuli vain, että nyt pitää äkkiä käydä vaihtamassa mekko, hän nauraa.

Mutta rauhallisella neitokaisella oli torstai-iltana yksi hetki, jolloin syke alkoi nousta.

– Se hetki ennen voittajan julkistamista, silloin alkoi jännittää.

Aino Niemi  on uusi tangokuningatar.
Aino Niemi on uusi tangokuningatar.Timo Aalto / Lehtikuva

Jos Aino Niemen torstai-ilta oli täynnä hulinaa, vauhti ei tästä vähene. Perjantaina on edessä haastatteluja ja valokuvauksia. Päivällä Niemi tekee pari laulukeikkaa Tangomarkkinoilla, ja illalla on vielä Tango Finlandia -juhlakonsertti.

– Itse asiassa ohjelmaa riittää aina sunnuntaille asti. Sekä lauantai että sunnuntai ovat täynnä esiintymisiä katulavalla, paviljongilla ja muissa Tangomarkkinoiden esiintymispaikoissa.

Tuore tangokuningatar on tämän kevään ylioppilas, mutta jatko-opinnot saavat nyt odottaa.

– Niiden aika tulee sitten kun on tullakseen. Nyt alan tehdä kuningatarkeikkoja, levykin tehdään ja tulossa on myös Sinitaivas-konserttikiertue. Ja kaikenmoista muutakin, listaa Aino Niemi.

– Olen nyt tosi onnellinen vaikka edelleen hämmentynyt. Ehkä ensi viikolla, kun pääsee käymään kotona Kouvolassa, alan tajuta mikä titteli tässä on tullut saavutettua.

Aino Niemi ei suinkaan ole ensimmäinen Kouvolan tangokuninkaallinen. Viime vuonna tangokuninkaaksi kruunattiin kouvolalainen Marco Lundberg ja aiempina vuosina kaupungista on tangokuningattariksi kruunattu muun muassa Kaija Pohjola ja Mira Kunnasluoto.

Korjattu jutun alusta: Aino Niemi on toiseksi nuorin kuningatar, ei nuorin kuten tv-lähetyksen juontaja totesi torstaina kruunauksen yhteydessä. Historian nuorin tangokuningatar on vuonna 1994 kruunattu Tiina Räsänen, joka voittaessaan oli Niemeä vain runsaan kuukauden nuorempi.