Trump G20:ssa: Keskustelu ilmastonmuutoksesta jää väliin, tapaa Putinin samaan aikaan

Donald Trump kätteli Merkelin ja ensimmäistä kertaa myös Putinin saapuessaan G20-kokoukseen.

G20-kokous
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kuvattuna G20-kokouksen vastaanottotilaisuudessa Hampurissa 7. heinäkuuta.
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kuvattuna G20-kokouksen vastaanottotilaisuudessa Hampurissa 7. heinäkuuta. Lukas Barth / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jättää väliin ilmastonmuutosta käsittelevän tapaamisen G20-kokouksessa, kertoo venäläinen uutistoimisto Tass. Hän tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin samaan aikaan.

G20-johtajien tapaaminen ilmasto-, energia- ja kehitysasioista alkaa kello puoli viideltä Suomen aikaa. Putinin ja Trumpin ensikohtaamisen on määrä tapahtua vartin myöhemmin ja kestää tunnin.

Näin Trump välttää viralliset keskustelut aiheesta, joka on kiristänyt Yhdysvaltain ja useiden muiden osallistujamaiden välillä.

Trump twiittasi aiemmin aamupäivällä odottavansa Putinin tapaamista innolla.

Trumpin twiitti tänään aamupäivällä.

Trump saapui kokoukseen hieman kello 11.30 jälkeen Suomen aikaa, ja Saksan liittokansleri Angela Merkel toivotti hänet tervetulleeksi kädenpuristuksella. Myös Trump ja Putin kättelivät ensimmäistä kertaa, kun he tapasivat kokoukseen saapuessaan.

Trump twiittasi ennen kokoukseen saapumista myös, että "kaikki" kokouksessa puhuvat Yhdysvaltojen demokraattien vastauksesta Venäjän epäiltyyn vaalihakkerointiin.

Trump sanoi twiitissään, että on häpeällistä, että Hillary Clintonin entinen kampanjapäällikkö John Podesta ei antanut demokraattien kansallisen komitean sähköpostiserveriä tutkittavaksi FBI:lle ja CIA:lle.

Lähteet: AFP, AP, Tass.

Lue myös:

Nämä viisi asiaa ovat esillä tänään G20-kokouksessa Hampurissa

Suorana nyt: Hampurin mielenosoittajat kastuvat poliisien vesitykeistä – Yle seuraa G20-kokousta suorana

Hampuri on kaaoksessa – katso kuvat mielenosoituksista

Trump ja Putin tapaavat tänään – Kehonkieli on tärkeämpää kuin asiasisältö