Tor-verkossa toiminut huumekauppias tuomittiin lähes yhdeksän vuoden vankeuteen

Silkkitie-sivustolla huumeita kaupitellut mies tuomittiin käräjäoikeudessa yli kahdeksan ja puolen vuoden vankeuteen ja menettämään yli 670 000 euroa valtiolle.

Tullin välittämä yleiskuva kotietsinnässä löydetyistä huumausaineista. Kuva: Tulli

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut verkossa huumeita kaupanneen miehen kahdeksan vuoden ja yhdeksän kuukauden mittaiseen vankeuteen. Huumekauppa tapahtui anonyymissä Tor-verkossa Silkkitie-sivustolla. Samalla noin 30-vuotias mies tuomittiin menettämään rikoksesta saatuna hyötynä valtiolle yli 670 000 euroa.

Mies sai tuomiot muun muassa useasta törkeästä huumausainerikoksesta sekä salakuljetuksesta. Tulli otti syytetyn kiinni joulukuussa 2016 epäiltynä Silkkitiellä tapahtuneen huumekaupan alakauppojen järjestelystä.

Kotietsinnässä Tulli löysi nyt tuomitun miehen asunnosta 7 000 ekstaasitablettia, 1 700 grammaa MDMA-jauhetta, 500 grammaa synteettistä kannabinoidia sekä pienempiä määriä muita huumausaineita, jotka oli tarkoitettu myytäväksi eteenpäin Tor-verkon kautta.

Tuomio liittyy laajempaan Silkkitiellä tapahtuneen huumekaupan tutkintaan. Syyttäjän mukaan epäilty oli hankkinut suuria huumemääriä eteenpäin myytäväksi sen jälkeen, kun Tulli oli paljastanut ja ottanut kiinni aiempia Silkkitie-sivustolla tapahtuneen huumekaupan päätekijöitä.

Epäillyn pidätykseen johtaneessa tutkinnassa onnistuttiin Tullin mukaan tunnistamaan myös sadoittain Silkkitiellä huumeita ostaneita henkilöitä.

Syytetty määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna. Tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen.