Hyppää sisältöön

Kevon kanjonin retkeilyreitti suljettu – Vesi noussut jopa metrillä

Kevon kanjonin retkeilyreitti on tänään suljettu tulvan takia. Luontovalvojan mukaan reitti voi olla tulvan vuoksi vaarallinen. Tilanne katsotaan maanantaina uudestaan.

Geavvu. Kuva: Pasi Nivasalo, Metsähallitus

Kevon kanjonin retkeilyreitti on suljettu kovan tulvan vuoksi. Vesi on noussut alueella jopa metrillä. Metsähallituksen Utsjoen luontovalvoja Esa Vuomajoki kertoo, että reiteillä ei ole nyt turvallista kulkea, jonka vuoksi ne on tilapäisesti suljettu.

– Nyt on niin kova tulva, että kenenkään ei kannata mennä sinne, huomauttaa Vuomajoki.

Lapissa on muutoinkin satanut runsaasti vettä tällä viikolla.

Vuomajoen mukaan joenylityskohdissa vettä on yksinkertaisesti niin paljon, että ylittäminen voi olla vaarallista.

Kevon retkeilyreitillä on edelleen ihmisiä. Vuomajoki odotteleekin tietoa siitä, onko kukaan jäänyt joenylityspaikkojen keskelle.

Reitin tulvatilanne katsotaan uudelleen maanantaina, jolloin päätetään, voidaanko se ottaa taas käyttöön. Käyttöönotto riippuu viikonlopun säästä ja sademäärästä.

Reitti ei helpoimmasta päästä

Vuomajoki antaa vielä yhden tärkeän ohjeen kaikille, jotka suunnittelevat vaellusta Kevon reitillä. Kesäaikana vettä voi olla paljonkin, jolloin kannattaa muistaa turvallisuus.

– Tulisi muistaa, että reppu tai laukku kannattaa ottaa selästä pois ja kantaa se erikseen, että jos liukastuu, tai tulee muita ongelmia, niin reppu ei olisi selässä.

Vedessä kahlatessa repun ollessa selässä, on se hätätilanteessa vaikea saada pois. Vuomajoki lisää, että Kevon reitti ei ole helpoimmasta päästä, joten huonoilla voimilla ei reittiä kannata lähteä vaeltamaan.