Dingon diesel on hyvin treenattu ja koskettaa jo kolme ikäpolvea

1980-luvun puolivälinen huippusuosittu Dingo on palannut menestyneimmässä kokoonpanossaan kesäfestivaalien lavoille. Hämeenlinnan Wanaja Festivalilla jopa Juha Tapion oli myönnettävä, että bändin comeback kuulostaa hyvältä.

Kanta-Häme
Kolme miesstä soittaa rokkifestivaalilla isolla lavall
Dingo on tehnyt kotiläksyt hyvin ja Neumannilla, Jontulla ja Veli-Pekka Nuotiolla on festarilavoilla aidosti hauskaa.Miki Wallenius / Yle

Harmaantuneet hiukset ja tukevoituneet keskivartalot eivät jarruta takavuosien superkokoonpanon, Dingon lavaesiintymisiä kesäfestareilla.

Se kokoonpano, joka vuosina 1985-86 sekoitti Suomen, kiertää nyt paikkakuntia ja hyvällä menestyksellä.

Jäsenten väliset sotakirveet on haudattu ja lavalla tuttuja hittejä suoltaa hyvin treenannut bändi, jonka kemia toimii. Takavuosien energialatauksiin ei enää ylletä, mutta kokoonpano on kuin hyvin hoidettu diesel, joka vauhtiin päästyää painaa varmasti raiteillaan.

Hittikavalkadi saa yleisön laulamaan

Laulaja Pertti Neumann, kitaristi Jouni Virta, rumpali Juha Seittonen, basisti Pertti Laaksonen sekä kosketinsoittaja Veli-Pekka Nuotio antavat kesän aikana yleisölle sitä mitä on tultukin hakemaan.

Dingo herättää näköjään yhä suuria tunteita.

Neumann

Sinä ja minä, Nahkatakkinen tyttö, Levoton tuhkimo, Autiotalo sekä nippu muita Suomirockin katalookiin kuuluneita hittejä raikuvat karaokena bändin ja yleisön pallotellessa lauluvuoroja.

Näin kävi myös perjantaina Hämeenlinnan Wanaja Festivalilla. (siirryt toiseen palveluun)

– Dingo herättää näköjään yhä suuria tunteita, myhäili Neumann iltapäivävedon jälkeen.

Hämeenlinnan Linnanpuistossa nähtiin faneja, uusia ja vanhoja jopa kolmessa sukupolvessa. Muutama sifonkihuivi heilui kuin 1980-luvun hulluina vuosina.

Juha Tapio innostui kehumaan

Jos joku vielä epäili kevättalvella kun superkokoonpanon comebackistä uutisoitiin, että kyseessä oli raha-pois -kiertue, erehtyi hän pahasti.

Viisikko on tehnyt selvästi töitä ja bändi jaksaa rokata. Iloisuus ja poikamainen virnistys lavalla kertoo, että estraadille on palattu tosissaan, mutta nyt osataan ottaa jo vähän kevyemminkin.

Miehet soittavayt rokkia kesällä 2017
Rumpali Juha "Quuppa" Seittonen kärsi comeback alussa käsiongelmiosta, mutta nyt showssa on tilaa jopa kunnon rumpusoololle, jota muu bändi kannustaa.Miki Wallenius / Yle

– Olipa hienoa nähdä Dingo ja noin hyvässä vedossa, tunnusti Hämeenlinnassa tämän hetken kuuma nimi, Juha Tapio seurattuaan kollegoiden paahtamista vellovan ja hoilaavan yleisömassan syleilyssä.

Dingon jäsenet ovat katselelet hieman haikeina vierestä kuinka esimerkiksi Popeda tai Eput ovat pärjänneet julkisuudessa vuodesta toiseen annostelemalla esiintymisiä ja ulostulojaan tarkalla kädellä.

Neumann kertoo kuinka aiheesta on Eppujen Aku Syrjän kanssa tullut palaveerattua ja saatu oppia siitä miten temppu tehdään.

– Pitää olla pitkäjänteinen, kärsivällinen sekä suunnitelmallinen, Neumann listaa.

Tämä kesä menee vanhoja hittejä pyörittäessä, mutta bändi haluaisi tehdä myös uuttakin musiikkia. Sen Neumann on asettanut itselleen tavoitteeksi.

– Jotain on jo treeneissä kokeiltukin, kitaristi Jouni "Jonttu" Virta virnistää.

Mutta samaan hengenvetoon miehet myöntävät, että rima on pidettävä korkealla.

Dingo esiintyy seuraavaksi 15. päivä heinäkuuta Jyväskylässä.