Irakin armeijan joukot edenneet Mosulissa Tigris-joelle asti

Isisin viimeisen jalansijan valtaaminen Mosulin vanhassakaupungissa on kiinni enää yhdestä rintamalinjasta.

Irakin poliisijoukot juhlivat etenemistä Mosulin vanhassa kaupungissa lauantaina 8. heinäkuuta. Kuva: Ahmad Al-Rubaye / AFP

Irakin armeijan eliittijoukot ovat edenneet Mosulin vanhankaupungin valtauksessa Tigris-joen rannoille asti, kertoo Irakin valtiollinen televisio.

Paikalla oleva Ylen toimittaja Aishi Zidan kertoo, että jäljellä on enää yksi rintamalinja, jota Irakin poliisijoukot yrittävät murtaa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan terroristijärjestö Isisin taistelijoita heittäytyi Mosulia halkovaan Tigris-jokeen, kun he yrittivät paeta taistelukentältä. Irakin armeijan tiedottajan mukaan 30 Isis-taistelijaa oli tapettu heidän uidessaan joen halki.

Irakin joukot ovat ajaneet Isisin Mosulista kaikilta muilta alueilta paitsi pienestä osasta vanhaakaupunkia Tigris-joen länsirannalla.

Nurkkaan ahdistettu Isis on piileskellyt Mosulin vanhankaupungin kujilla. Uhkana on, että Isis on piilottanut naispuolisia itsemurhapommittajia tuhansien siviilien joukkoon, joka kaupungissa on jäljellä.

Irakin armeijan ja sitä tukevan liittouman hyökkäys Mosulin vapauttamiseksi on kestänyt yhdeksän kuukautta. Taisteluissa on kuollut tuhansia siviilejä ja lähes miljoona on joutunut pakenemaan kaupungista.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset

Lue toimittajamme raportti Mosulista: