Donald Trumpin pojan tapaama venäläisasianajaja tarjosi tietoja Hillary Clintonin kampanjasta

BBC:n ja ABC:n mukaan kyseessä on ensimmäinen vahvistettu tapaaminen presidentti Trumpin perheen ja venäläisten välillä presidentinvaalikampanjan aikana.

USA:n presidentinvaalit 2016
Eric Trump ja Donald Trump Jr.
Eric Trump ja Donald Trump Jr. osallistuivat Trump-hotellin rakentamisen kunniaksi järjestettyyn tilaisuuteen Washingtonissa heinäkuussa 2014.Getty Images

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vanhin poika kertoo tiedotteessa, että venäläinen asianajaja tarjosi hänelle demokraattien Hillary Clintonia koskevia tietoja.

Tapaamisessa olivat mukana myös Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner sekä Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort. He tapasivat asianajaja Natalia Veselnitskajan New Yorkin Trump Towerissa viime vuoden kesäkuussa kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Donald Trumpin presidenttiehdokkuus oli varmistunut.

Asiasta muun muassa uutisoivan ABC Newsin mukaan Donald Trump Jr sanoo sunnuntaina julkaistussa tiedotteessa, että asianajaja uskoi tietojen olevan avuksi presidentti Trumpin vaalikampanjassa.

– Kohteliaisuuksien jälkeen nainen sanoi, että hänellä on tietoa demokraatteja rahoittavista ja Clintonia tukevista henkilöistä, joilla on yhteyksiä Venäjään. Hänen väitteensä olivat epämääräisiä, tulkinnanvaraisia, eikä niissä ollut järkeä. Yksityiskohtia tai väitteitä tukevaa tietoa ei annettu. Tuli nopeasti selväksi, ettei hänellä ollut merkittävää tietoa, presidentin poika toteaa.

Hänen mukaansa luvatut tiedot vaikuttivat olleen tekosyy tapaamiselle. Keskustelu kääntyi nopeasti jäissä olevaan ohjelmaan, joka koskee venäläislasten adoptoimista.

Donald Trump Jr myönsi jo aiemmin viikonloppuna tavanneensa Kremliin kytköksissä olevan asianajajan viime vuonna. Asiasta muun muassa uutisoineen BBC:n mukaan aluksi Donald Trump Jr kuitenkin sanoi, ettei tapaamisessa keskusteltu vaalikampanjasta.

Donald Trump Jr on sanonut, ettei hänen isänsä tiennyt tapaamisesta mitään.

Tästä pääset lukemaan Ylen jutun Trumpin perheestä.

Korjattu 10.7. kello 8.10 otsikkoa vastaamaan paremmin artikkelin sisältöä. Donald Trump nuorempi ei sanonut saaneensa tietoa Clintonin kampanjasta mutta kertoi asianajajan tarjonneen tietoja.