Lukemista viikonlopuksi: Töissä Filippiineillä, tuntemattomat biologiset lapset ja Trumpin Venäjä-sotkut

Tämä on Ylen uusi lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

Viikonloppukooste
Joona Selin, Antton Nordberg, Juho-Erik Kolehmainen ja Joni Koro ystävystyivät Manilassa, jonne kaikki lähtivät töiden perään.
Joona Selin, Antton Nordberg, Juho-Erik Kolehmainen ja Joni Koro ystävystyivät Manilassa, jonne kaikki ovat lähteneet töiden perään.Salla Kallio

Analyysi: Saanko toivottaa "suvakkihuoralle syöpäkuolemaa"? Poliisi ei tutki, koska veisi “useamman työpäivän”

Kuolemalla hekumointia, raiskausfantasioita – mitä kaikkea verkossa saa julkisuudessa esiintyvistä naisista julkaista ilman, että poliisi puuttuu, kysyy toimittaja Anne Ali-Hokka analyysissaan.

Hanna Huumonen.
Hanna Huumoselle alkoi tulvia törkyviestejä, kun hän käynnisti kampanjan MV-lehteä vastaan.Jari Kovalainen / Yle

Töitä ja sen päälle surffausta – Juho ja kaverit kertovat, miksi he eivät voisi kuvitellekaan tekevänsä uraa vain Suomessa (siirryt toiseen palveluun)

Suomalainen kaverinelikko paiskii töitä Manilan metropolissa ja viettää vapaa-ajat Filippiinien rannoilla. Milleniaani-sukupolveen kuuluvat miehet tietävät, miten elää hetkessä.

Miehiä ravintolassa syömässä. Suomalaisnelikko tapaa Manilan ravintoloissa ja baareissa. Välillä kaverukset käyvät myös Filippiinien lomasaarilla.
Suomalaisnelikko tapaa Manilassa töiden lomassa. Välillä kaverukset käyvät myös Filippiinien lomasaarilla.Salla Kallio

Analyysi: Oliko Trump JR todella näin tyhmä?

Trumpin kampanja on joka tapauksessa valehdellut, kun se on väittänyt, ettei sillä ole ollut yhteyksiä Venäjään. Kirjeenvaihtajamme Pirkko Pöntinen ruotii Trumpin perheen Venäjä-vyyhtiä.

Donald Trumpin poika, Donald Trump Jr.
.Albin Lohr-Jones / EPA

Miialla voi olla jopa seitsemän biologista lasta, mutta hän tuntee niistä vain kaksi: "Ei pidä ajatella, että siellä jossain olisi minun lapsiani"

Miia Raikko on lahjoittanut kaikkiaan viisi munasolua niitä kipeämmin tarvitseville. Niistä mahdollisesti syntyneiden lapsien yhteydenottoja hän ei pelkää.

Turkulainen Miia Raikko yhdessä lastensa Ruun ja Remun kanssa
Juha Kivioja / Yle

Isä piteli poikaansa Osmoa ja kysyi, oliko halaus riittävän hyvä – kolmen viikon päästä hän teki itsemurhan

Oululaisen Osmo Hyövältin 60-vuotias isä teki itsemurhan puolitoista vuotta sitten. Teko jätti jälkeensä valtavasti kysymyksiä, mutta myös halun puhua vaikeasta asiasta ääneen.

Mies seisoo puistossa.
Emma Hinkula / Yle

Merja etsi kadonnutta isäänsä kymmeniä vuosia ja aikoo jatkaa: "Jos isä on kuollut, saan vastauksen"

Lastenkodeissa kasvanut Merja Lindahl kaipaa isäänsä, joka ei ole pitänyt yhteyttä. Psykologin mukaan oman taustan selvittäminen on yritys sietää hylkäämiskokemusta.

Merja Lindahl
Merja Lindahl ei ole luopunut toivosta isänsä suhteen. Kuva on hänestä muutaman vuoden takaa. Merjan kotialbumi