Finnair teki kesäkuussa ennätysmäisen tuloksen – yhden kuukauden matkustajaennätys rikki

Yhtiö kertoo syyksi kasvuun Aasian liikenteen lisääntymisen.

Finnair
Lentokonetta tankataan Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Mikko Koski / Yle

Finnairilla oli kesäkuussa matkustajia 1,1 miljoonaa, joka on kuukauden ennätys, lentoyhtiö kertoo tiedotteessaan. Matkustajamäärä kasvoi viime vuoden kesäkuusta 9,1 prosenttia.

Tarjotut henkilökilometrit kasvoivat 9,9 prosenttia ja myydyt henkilökilometrit 13,4 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta.

Finnairin suurimman liikennealueen Aasian kapasiteetti kasvoi kesäkuussa 11,3 prosenttia vuodentakaisesta. Finnar kertoo, että reittitarjonta pysyi samana kuin viime vuoden kesäkuussa, mutta vuoroja Tokioon ja Hongkongiin lisättiin.

Amerikan-liikenteen kapasiteetti puolestaan kasvoi vuodentakaisesta 1,9 prosenttia. Euroopassa kasvua oli 11,1 prosenttia muun muassa uusien kesäkausireittien takia.

Kotimaassa liikennekapasiteetti puolestaan laski 3,4 prosenttia. Finnairin mukaan tähän on syynä Oulun lentokentän sulkeutuminen kesäkuun viimeiseksi viikoksi remontin vuoksi.

Matkustajakäyttöaste oli kesäkuussa 86,8 prosenttia, lähes kolme prosenttiyksikköä korkeampi kuin kesäkuussa viime vuonna.

Alustavien tietojen perusteella Finnairin liikevaihto jaettuna tarjotuilla henkilökilometreillä nousi huhti–kesäkuussa 4,2 prosenttia.

Finnairin talousjohtaja Pekka Vähähyyppä sanoo, että viimevuotiseen verrattuna kehitys on ollut erityisen vahvaa Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä.