1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Partioleiri

Meill´ on metsässä Kaija Koo, Robin ja Kasmir – Partioleirin nuotiolaulut seuraavat aikaa

Uudenmaan partiopiirin historian suurin leiri Säihke yllättää ohjelmallaan. Tuhansien partiolaisten yhteislaulujen joukossa on muun muassa Robinin hittejä.

Partioleiri
Säihkeen viestintäjohtaja Venla Monter ja ohjelmajohtaja Iiris Somervuori ovat innoissaan pitkään valmistellun leirin alkamisesta.
Säihkeen viestintäjohtaja Venla Monter ja ohjelmajohtaja Iiris Somervuori ovat innoissaan pitkään valmistellun leirin alkamisesta.Yle

Parhaillaan käynnissä olevaa Säihke-partioleiriä on edeltänyt kahden vuoden valmistelutyö. Eri teemojen ympärille rakentuvia ohjelmakokonaisuuksia ja teemapuistoja on yhteensä kuusi: Ekskursio, Seikkailu, Sirkus, Suomi100, Tivoli ja Vesi.

– Partio on ehdottomasti paljon muutakin kuin solmuja ja makkaranpaistoa. Täällä pääsee esimerkiksi kiipeilemään, uimaan, sup-lautailemaan ja niin edelleen. Ohjelma ei ole pelkästään lapsille, vaan myös aikuisille, eli ihan jokaiselle, joka on leiriläisenä tai talkoissa täällä, Säihkeen ohjelmajohtaja Iiris Somervuori tähdentää.

Onko Kasmirin Vadelmavene Hangon leirin hitti?

Säihkeen erikoisuus on rantaveteen rakennettu ohjelmalava, jonka ääreen koko leiri, eli 2 600 partiolaista kokoontuu miltei joka ilta. Yhteislaulut eivät ole enää pelkästään nuotiolauluja tai virsiä, vaan mukana on myös tuoreita säveliä.

– Partio seuraa tietenkin aikaansa ja meillä on nykyään paljon myös näitä pop-biisejä mukana partioleireillä. Niitä lauletaan sekä nuotiolla että isommissa yhteisohjelmissa. Kun Hangossa ollaan, niin meidän tunnusbiisi on Kasmirin Vadelmavene, Iiris Somervuori antaa esimerkin.

Muita tarkoin valittuun lauluohjelmistoon päätyneitä kappaleita ovat muiden muassa Robinin Boom Kah, Tiktakin Heilutaan ja Shakiran Waka Waka.

– Me ollaan pyritty valitsemaan sellaisia kappaleita, jotka olisivat aika tunnettuja ja helpposanaisia. Ehkä Shakira ei ole sieltä helpoimmasta päästä, mutta se kappale nostaa sitten tunnelmaa sitäkin enemmän.

Säihkeen erikoisuus on veteen rakennettu esiintymislava.
Säihkeen erikoisuus on veteen rakennettu esiintymislava.Yle

Yhteisissä iltamissa kappaleet lauletaan kokonaisen bändin säestäminä ja kappaleiden sanat yhteislaulua varten löytyvät leirin nettisivuilta.

Käänne leirimusiikin uuteen suuntaan tapahtui Säihkeen viestintäjohtajan Venla Monterin mukaan viime kesänä, kun Sanni esiintyi Roihu-suurleirin päätöstilaisuudessa.

Säihkeen alkaessa Monterin ja Somervuoren päällimmäinen tunne on jännitys.

– Jännittää tosi paljon, mutta fiilis on huikea ja uskon, että se vielä nousee tästä äärettömän korkealle, Monter hehkuttaa.

– Erityisesti tämän ohjelmapuolen onnistuminen jännittää. Tunnelma latistuu tehokkaasti, jos ohjelma epäonnistuu. Onnistuessaan ohjelmaillat ovat tosi isoja yhteisöllisiä kokemuksia koko leirille, Iiris Somervuori pohtii.

Säihke kokoaa yhteen tuhansia leiriläisiä ja satoja talkoolaisia. Leirillä on mukana myös muutamia kymmeniä kansainvälisiä vieraita. Säihke jatkuu Hangon Syndalenissa heinäkuun 20. päivään saakka.

Lue seuraavaksi