Näyttävää puuhotellia puuhataan Kemijärven paraatipaikalle

Kemijärvi haluaa kaupunkiin puuhotellin. Hanketta aletaan markkinoida syksyllä hotelliketjuille ja alan yrittäjille.

Kemijärvi
Hotelli tulisi Kemijärven hietaniemeen leirintäalueen alueelle.
Uusi hieno puurakenteinen hotelli nousisi Hietaniemeen, jossa on tällä hetkellä Kemijärven leirintäalue. Tontin omistaa Kemijärven kaupunki.Uula Kuvaja / Yle

Kemijärven kaupunki on tilannut puurakenteisen keskustahotellin suunnitelman kemijärveläislähtöiseltä arkkitehdiltä Toni Yli-Suvannolta. Yli-Suvanto on kansainvälisesti tunnettu arkkitehti, joka on saanut maailmalla useita alan palkintoja.

Kaupungin tarkoituksena on tehdä yksityiskohtainen esitemateriaali, jolla markkinoidaan hotellihanketta alan yrittäjille ja hotelliketjuille. Materiaalikansio on suunnitelman mukaan lopullisesti valmiina elokuun lopussa.

Hotelli olisi tulossa kaupungin paraatipaikalle Hietaniemeen, nykyisen leirintäalueen alueelle. Kaupungin hotellihankeen taustalla on huoli tasokkaan majoituskapasiteetin vähyydestä Kemijärvellä.

– Me halutaan matkailua korkeammalle tasolle kuin se tänä päivän on. Kun meidän brändi ja uusi kaupunkistrategia lähtee siitä, että matkailuelinkeino olisi varteenotettavampi elinkeino, niin kyllä me siihen tarvitaan lisää majoituskapasiteettia, sanoo Kemijärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Soppela.

– Sitä kautta saataisiin avattua tietä kaupunkialueen matkailun kehittämiselle entistä enemmän.

Kemijärven kaupungin tarkoituksena on tehdä hotellihankkeesta niin makoisa syötti, että joku alan toimija sen varmasti nielaisee. Paikkakin on valittu niin, että parempaa keskustahotellin tonttia on vaikea löytää mistään.

– Hotellin paikka on katsottu ihan arkkitehdin silmin. Kävimme Kemijärven keskustan tontit läpi ja kyllähän tässä on verraton kulttuurimiljöö Kulttuurikämpän yhteydessä. Ja vielä tämä meidän Riviera, Kemijärven uimaranta tässä Hietaniemessä puoltaa sitä, että hotellin paikka on Hietaniemessä, Kemijärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Veikko Niemelä sanoo.

Hanke valmistellaan huolella

Kemijärven päättäjät puhuvat toistaiseksi vain hotellin luonnoksista, ja tarkemmat suunnitelmat julkistetaan elokuussa kun koko kansio on valmis. Tiettävästi hotellista on kuitenkin tarkoitus tehdä julkisivukuvien ja asemapiirroksen lisäksi varsin yksityiskohtaiset suunnitelmat huonelukuineen ja tilavuuksineen.

Hotelliin on kaavailtu 100-120 huonetta. Kerroksia on tulossa ylimmillään jopa viisi.

– Kun katsoo tätä maisemaa, Pöyliöjärveä ja tuonne pohjoiseen Pyhätunturia, niin kyllä tässä suunnittelussa on alun alkaen otettu huomioon, että hotellista on mahtavat näkymät tähän meidän helmeen Pöyliöjärvelle, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Veikko Niemelä sanoo.

– Ja revontulet näkyy tuolta pohjoisesta, niin kyllä ylimpiin kerroksiin tavoitellaan tällaista revontulien katseluhuonetta,

– Suunnitelmassa ei ole mitenkään massiivista kerroshotellia, vaan hotellin eri osia nouse vähän korkeammalle. Alustavat piirustukset lähtee pari-kolmikerroksisesta, mutta ylimmät kerrokset, joista maisema todella avautuu sekä pohjoiseen että tänne Pöyliöjärvelle ja koko kaupunkialueelle, nousee tietenkin tuonne neljänteen ja jopa viidenteen kerrokseen, Veikko Niemelä sanoo.