Trump onnitteli Irakin pääministeriä Mosulin voitosta

Yhdysvallat kiitteli Mosulin voittoa tärkeänä askeleena terroristijärjestö Isisin maailmanlaajuisessa torjumisessa.

Poliisit iloitsivat Mosulin vanhassakaupungissa sen jälkeen, kun Irakin pääministeri oli ilmoittanut sunnuntaina maan joukkojen kaataneen äärijärjestö Isisin lopullisesti Irakin toiseksi suurimmassa kaupungissa. Kuva: Ahmad Al-Rubaye / AFP

Yhdysvallat kiitti Irakia Mosulin valtaamisesta maanantaina ja kutsui sitä "tärkeäski virstanpylvääksi" islamilaisen terrorismin torjunnassa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump onnitteli Irakin pääministeriä Haider al-Abadia ja Irakin turvallisuusjoukkoja Mosulin voitosta.

– Mosulin voitto osoittaa, että islamistien "päivät Irakissa ja Syyriassa ovat luetut", Trump totesi pääministeri Haider al-Abadin osoittamassaan julkilausumassa.

Trump sanoo kirjallisessa julkilausumassa, että Yhdysvallat pyrkii edelleen Isisin "täydelliseen tuhoamiseen". Trump myös ilmaisi surunvalittelunsa tuhansien Isisin toiminnan seurauksena kuolleiden läheisille tai muutoin Isisin terrorisoimille.

– Presidentti Trumpin ja Amerikan kansan puolesta onnittelen pääministeri Abadia ja Irakin kansaa Mosulin vapauttamisesta, sanoi puolestaan Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson. Tämä on tärkeä virstanpylväs Isisin maailmanlaajuisessa torjumisessa ja korostaa Irakin turvallisuusjoukkojen johtamaa kansainvälistä ponnistelua, hän sanoi.

Irakin pääministeri Haider al-Abadi julisti jo aiemmin saaneensa voiton Isisitä Irakin toiseksi suurimmassa kaupungissa Mosulissa lähes yhdeksän kuukautta kestäneiden taisteluiden jälkeen.

Lähteet: AFP, AP, Reuters