Forssan kaupunginjohtajan terassinujakka soviteltiin kaikessa hiljaisuudessa: "Tällä se tulee nyt kuitatuksi"

Kaupunginjohtajan sovitteluratkaisusta on pidetty matalaa profiilia. Varoituksen ja pidennetyn koeajan saanut Jari Kesäniemi jatkaa tehtävissään.

Forssa
Kaksi miestä kättelee
Tiina Kokko / Yle

Forssan kaupunginjohtajan ja kaupungin työntekijän välinen tönimistapaus on sovittu. Välikohtaus sattui kesäkuun alkupuolella forssalaisen ravintolan terassilla. Rikosepäily etenee sovittelusta huolimatta silti syyttäjän ratkaistavaksi.

Jari Kesäniemi sanoo, että osapuolet istuivat saman sovittelupöydän ääreen tapausta seuranneella viikolla.

– Asia on nyt sovittu ja lyöty reilusti kättä päälle.

Välikohtauksesta aiheutuneista seurauksista on nyt Kesäniemen mukaan otettu opiksi.

– Nyt jatketaan tästä hommasta oppineena ja tämä homma on nyt loppuunkäsitelty, sanoo Kesäniemi.

Kahden ihmisen välinen sopimus

Osapuolet ovat pitäneet matalaa profiilia, eikä julkisessa virassa toimivan Kesämiehen ratkaisusta ole kerrottu julkisuuteen.

– Se oli meidän kahden välinen sopimus, ja sovimme myös ettei puhuta siitä sen enempää kenellekään. Näin siinä kohtaa päätettiin.

Kaupunginjohtajana toimiva Jari Kesäniemi kuitenkin myöntää, että ihmisten olisi ollut hyvä kuitenkin tietää asiasta.

– Tällä se nyt sitten tulee kuitatuksi, hän sanoo.

Hän sanoo, ettei halunnut olla kahden ihmisen välisen sopimuksen jälkeen aloitteellinen osapuoli asian julkisessa kertomisessa.

Varoitus ja pidennetty koeaika

Kaupungin keskushallinnon virkistyspäivien jälkeen forssalaisen ravintolan terassilla Kesäniemen ja kaupungin työntekijän välille syntyi välikohtaus, joka päätyi lopulta poliisin tutkintaan. Tapaus päätettiin sovitella.

Kaupunginhallitus antoi Kesäniemelle tapauksen vuoksi varoituksen. Tapauksen jälkeen koeajalla ollut kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi pyysi itselleen palkatonta virkavapaata, joka hänelle myönnettiin. Koeaikaa jatkettiin helmikuun loppuun saakka.

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi on jatkanut normaalisti työtään juhannuksen jälkeen Forssan johdossa.

_Juttua täydennetty 12.7 klo 10.24: Sovittelusta huolimatta rikosasia voidaan käsitellä tuomioistuimessa. Syyttäjä voi myös luopua syyteistä. _