Isisin johtajan väitetään jälleen kuolleen

Syyrialaisjärjestö sanoo voivansa vahvistaa Abu Bakr Al-Baghdadin kuoleman.

Isis-järjestön johtaja Abu Bakr al-Baghdadi. Kuva: ISIS / EPA

Isisin johtaja Abu Bakr Al-Baghdadi on kuollut, sanoo Iso-Britanniasta johdettu ihmisoikeusjärjestö The Syrian Observatory for Human Rights. Järjestö kertoo saaneensa asiasta ”varman tiedon”.

– Saimme vahvistetun tiedon Isisin johtoportaalta, sen korkeimmalta taholta, Isisin hallinnoimalta Deir al-Zorin alueelta Syyriassa, kertoi The Syrian Observatory for Human Rights -järjestön edustaja Rami Abdulrahman Reutersille.

Järjestöä pidetään luotettavana alueen sotatoimien raportoijana.

Uutistoimisto TASS kertoo, että myös irakilainen TV-asema Al Sumaria on kertonut Al-Baghdadin saaneen surmansa. Se siteerasi lähdettä Irakin Niniven alueelta. Kanavan lähteen mukaan Isisin taistelijat ovat antaneet lyhyen lausunnon, jossa on todettu johtajan Abu Bakr Al-Baghdadin kuolleen.

Väitetty kuolleeksi moneen kertaan

Al-Baghdadin kuolemasta on spekuloitu monesti aiemminkin.

Myös jotkin iranilaiset mediat ovat aiemmin jakaneet kuvia al-Baghdadin kuolemasta. Venäjän puolustusministeriö tiedotti kesäkuun puolessavälissä, että alustavien tietojen mukaan al-Baghdadi olisi saattanut menettää henkensä 300 Isis-taistelijan rinnalla venäläisten tekemässä ilmaiskussa Syyriassa toukokuussa.

Pentagon tiedotti tänään tiistaina, että se ei pysty vahvistamaan tietoa Isis-johtajan kuolemasta.

Lähteet: Reuters, TASS