Aurajokivarren katujen autot siirrettävä keskiviikkoaamuun mennessä

Kadut tyhjennetään Tall Ships Races -tapahtumaa varten.

The Tall Ships' Races
Erikoinen siirtokehotuskyltti Porissa Kirjurinluodossa 6.7.2015. "Katualue varattu" jostain alkaen mutta ei mihinkään päättyen.
Arkistokuva.Carolus Manninen / Yle

Turun kaupunki pyytää Aurajokivarren katujen varsilla asuvia siirtämään autonsa Tall Ships Races -tapahtuman alta siirtokehotusmerkkien mukaisesti.

Autot on siirrettävä keskiviikkoon 12.7. kello 9 mennessä. Suuren tapahtuma-alueen takia autot on siirrettävä pois hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Siirtokehotus koskee Aurajoen länsi- ja itäpuolen rantoja Martinsillalta joen alajuoksulle Linnanaukolle asti. Tarkemmat alueet voi tarkistaa kiinteistöliikelaitoksen verkkopalvelusta (siirryt toiseen palveluun).

Jos autoja ei ole siirretty pois siirtokehotusalueilta, kaupunki siirtää autot muualle. Autot siirretään jokivarren ympäristöön tai varastoon Saramäkeen.

– Lähtökohtaisesti autot siirretään sellaiselle etäisyydelle, että se löytyy katseella hakemalla ja kävellen. Nyt tapahtuma-alue on niin valtava, että emme voi taata auton löytyvän läheltä, vaan se saattaa olla kilometrien päässä normaalipaikasta, kertoo valvontapäällikkö Esa Mettälä Turun kiinteistöliikelaitokselta Turun kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki on informoinut alueen asukkaita autojen siirrosta. Lisäksi asiasta on tiedotettu kaupungin verkkosivuilla, ja siirtokehotusalueella on ollut asiasta kertovat liikennemerkit jo liki viikon ajan.

Jos oma auto siirretään, sen sijainnista voi kysellä keskiviikosta alkaen kiinteistöliikelaitoksen asiakaspalvelun numerosta 02 2624 015.