Asiantuntija: Etätyöhön tarvitaan pelisäännöt – "On järkevää, että työajaksi lasketaan se aika, minkä tekee työtä"

Tutkimukset ovat osoittaneet, että etätöissä tehdään jopa enemmän töitä kuin varsinaisella työpaikalla.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

Etätyö vapauttaa parhaimmillaan energiaa matkustamisesta työntekoon, kun työpäivän voi aloittaa heti herättyään. Etätyö vaatii kuitenkin työntekijältä vahvaa sitoutumista työn tekemiseen, ja toisaalta työantajan luottamusta siihen, että työt todella tehdään.

Työterveyslaitoksen työaika-asiantuntijan Mikael Sallisen mukaan kaikkien työpaikkojen kannattaa kehittää etätyön käytäntöjä itselleen sopiviksi, sillä erilaiset etätyöratkaisut sopivat erilaisiin tehtäviin.

– Pelisäännöt ovat tosi tärkeitä etätyössä. Näillä pelisäännöillä pystytään varmistamaan tasapuolisuus ja läpinäkyvyys, sanoo Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa.

Sallinen pitää erittäin hyvänä ja luottamusta herättävänä käytäntöä, jossa etätyön pelisäännöt luodaan työntekijä kanssa yhdessä ja että työntekijä on aktiivinen osapuoli pelisääntöjen luomisessa.

– Silloin voidaan yhteistyön kautta mennä siihen etätyöhön.

Joka kolmas ainakin joskus

Etätyökokemukset ovat Suomessa varsin hyviä, maassa tehdäänkin paljon etätöitä. Noin joka kolmas työskentelee ainakin joskus etänä.

– Ja näyttää siltä, että tämä on win–win-tilanne, eli sekä työnantaja että työntekijä voittavat tässä. Ja kun tietotekniikka kehittyy, niin tämä tulee entistä mahdollisemmaksi entistä useammalle, Sallinen sanoo.

Vielä 90-luvulla, kun etätyöt olivat vielä tuore ilmiö, saatettiin epäillä tehdäänkö etätöissä oikeasti töitä vaiko jotain muuta. Sallinen kertoo, että useat tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että etätöissä tehdään jopa enemmän töitä kuin varsinaisella työpaikalla.

Tämän vuoksi etätyöhön saattaa liittyä riski liiallisesta työnteosta ja vaikeudesta irrottautua arjesta. Tärkeä asia Sallisen mielestä pelisääntökeskustelussa ja rajanvetämisessä onkin, miten etätyössä lasketaan työaika.

– Tässä on varmaan erilaisia käytäntöjä. On tietysti järkevää, että työajaksi lasketaan se aika, minkä tekee työtä. Ettei olisi eriarvoista se työajan laskeminen etätyössä ja fyysisellä työpaikalla.

Mikael Sallista haastateltiin Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa tiistaina 11. heinäkuuta. Kuuntele koko haastattelu Yle Areenassa.