Imatranajo ylitti kävijäodotukset – suomalaisille yksi voitto

Aurinkoisessa säässä viikonloppuna käyty Imatranajo löi aiemman yleisöennätyksen.

Imatra
Imatranajo 2017 ratatyttö
Ensi vuoden Imatranajon aikataulu varmistuu syys-lokakuussa, kun kansainvälinen kisakalenteri lyödään lukkoon.Tommi Parkkinen / Yle

Imatranajo veti järjestäorganisaatio Imatran Moottorikerhon mukaan tänä vuonna yli 50 000 kävijää. Tapahtumaan myytiin kaikkiaan hieman päälle 16 000 lippua. Kävijämäärä ylitti reilusti tavoitteen ja kasvoi edellisvuodesta 8000:lla ihmisellä. Täsmällistä ihmismäärää ei voi kuitenkaan laskea, sillä kaikki alle 18-vuotiaat pääsivät alueelle ilmaiseksi.

Kilpailu hyötyi aurinkoisesta säästä. Viikonlopun aikana yleisö söi noin 14 000 makkaraa ja joi 20 000 tölkkiä olutta.

Sivuvaunuille voitto

Maamme-laulu soi sivuvaunujen kilpailun jälkeen, kun hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen nappasivat odotetun voiton. IRRC-sarjan suomalaisia ei nähty palkintopallilla, vaikka he mitalikamppailuissa olivatkin.

Suomalaistalli Markka Racingin kolmikko Pauli Pekkanen, Erno Kostamo ja Juha Kallio esiintyivät edukseen sekä IRRC-sarjan superbike-luokassa, että saman kokoluokan kansainvälisissä open-starteissa.

Eniten pokaaleja isossa luokassa saivat saksalaisen, katuratakisoihin keskittyvän Penz13-tallin ajajat. Perinteisissä mansaaren TT-kilpailuissa olmikko Michael Rutter, Dan Kneen ja Alerssandro Polita veivät melkein kaikki voitot.

Maltillinen määrä kaatumisia

Ensiapuhenkilöstöä työllistivät yleisön sairauskohtaukset lähes yhtä paljon kuin radalla tapahtuneet kaatumiset.

Vakavin loukkaantuminen oli yhdeltä kilpailijalta murtunut solisluu. Radalla kaatui kolmessa päivässä yhtä monta kilpailijaa kuin SM-sarjan osakilpailuissa yhtenä päivänä keskimäärin.