Bisnesmaailman treffisovellus löi itsensä läpi SuomiAreenassa

Kaksituhatta käyttäjää on jo löytänyt seuraa kännykän treffisovellus Minglasta SuomiAreena-viikon aikana.

Deittiohjelmistot
kännykkä kädessä
Yle

Minglassa sovittavista treffeistä on romantiikka kaukana. Bisinesmaailman Tinderiksi kutsutun sovelluksen tavoitteena on saattaa ihmisiä yhteen, mutta motiivina on muun muassa talous tai politiikka.

Sovellusta testattiin viime vuonna Ruotsin Almedalenin politiikkaviikolla. Huikean suosion siivittämänä sen kehittäjät halusivat nähdä, olisivatko suomalaiset valmiita vastaavaan verkostoitumiseen. Ja olivathan he.

Yli 200 000 mahdollista tapaamista

Viime viikolla Suomessa lanseerattuun Minglaan on liittynyt jo noin kaksituhatta Porissa järjestettävän SuomiAreenan vierasta. He ovat löytäneet seuraa nopeasti, sillä "osumia" on tullut reippaasti yli 200 000.

Osumat kertovat, kuinka monta tapaamista toivovaa paria sovellus on yhdistänyt. Tilastot eivät paljasta, kuinka suuri osa tapaamisista on toteutunut.

Sovelluksen kehittäneen Milttonin viestintäjohtaja Maria Vaismaa kertoo Minglan suosion ylittäneen kaikki odotukset.

– On hienoa huomata, että SuomiAreenan kävijät ovat aktivoituneet. Osumien määrä kertoo siitä, että tapaamishalukkuutta ja tarvetta tämän tyyppisille digitaalisille verkostoitumissovelluksille on.

naiset tarkkailevat kännyköiden näyttöjä
Miltton

Mingla toimii kuin Tinder

Minglan käyttölogiikka on sama kuin Tinderissä, vaikka tapaamisten laatu on erilainen. Molemmissa kännykän ruudulle ilmestyvää kuvaa pyyhkäistään oikealle, jos henkilö kiinnostaa. Pyyhkäisy vasemmalle ilmaisee, että tapaamishalukkuutta ei ole.

Kuvailevat profiilit kiinnostavat selkeästi enemmän kuin sellaiset, joissa on vain nimi ja titteli.

Maria Vaismaa

Maria Vaismaa ohjeistaa, että oikealle pyyhkäisyjä saa varmimmin kertomalla profiilissaan omista kiinnostuksen kohteistaan.

– Profiilissa voi avata omin sanoin mitä on tullut tekemään SuomiAreenaan ja minkä tyyppiset keskustelut kiinnostavat. Olemme huomanneet, että kuvailevat profiilit kiinnostavat selkeästi enemmän kuin sellaiset, joissa on vain nimi ja titteli.

SuomiAreena-viikolla erityisesti perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko on ollut Minglan käyttäjien suosiossa.

Lue myös:

Sähköautoille ostotuki vai uusiutuvaa tankkiin? Katso ympäristöministeri Tiilikaisen SuomiAreena-haastattelu klo 14