Partiolaiset yrittävät tavoittaa yksinäisiä lapsia Turun seudulla – erityisesti maahanmuuttajaperheiden lapsia toivotaan partioon

Elokuussa partiolaiset järjestävät lapsille kesäkerhoja ja vievät heitä purjehduksille.

partio
Partiohuivi ja josefiinansolmu
Partiolaiset tunnistaa usein huivista ja osmonsolmusta, tai kuten kuvassa, josefiinansolmusta.Jouni Koutonen / Yle

Harrastusta kaipaavia lapsia yritetään saada partion pariin Turun seudulla.

Turun Halisissa ja Nummenpakalla järjestetään elokuun alussa kesäkerhoja, joihin toivotaan erityisesti maahanmuuttajaperheiden lapsia.

Elokuussa turkulaiset meripartiolippukunnat vievät sata partion ulkopuolista lasta purjehdukselle. Kutsu purjehtimaan on esitetty erilaisten lapsi- ja nuorisotyötä tekevien tahojen kautta.

– Toivomme, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori saisi edes vähän partiota elämäänsä. Että mahdollisimman moni voisi olla osana ryhmää, päästä retkelle, kokea onnistumisen ja nauraa ystävien kanssa. Ettei tarvitsisi olla yksin kotona, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm toivoo yhdistyksen tiedotteessa.

Lounais-Suomen Partiopiiri käynnistää syksyllä myös Partiokamu-toiminnan, jossa nuoria aikuisia toivotaan vapaaehtoisiksi ryhmiin, joissa on erityistä tukea tarvitsevia lapsia tai nuoria. Toiminnan tavoitteena on madaltaa harrastuksen aloittamisen kynnystä.