Hyppää sisältöön

Laurista Larryksi ja kantrilla Yhdysvaltain listoille – "Ei haittaa, vaikka olisin Pensselisedän kaltainen ilmiö"

Country Music Only -hitillään tunnetuksi tullut Larry Peninsula toteaa, ettei listasijoitus riitä, vaan nyt pitää järjestää keikkoja kantrin kotimaahan.

Larry Peninsula on heittänyt Yhdysvalloissa muutaman keikan vuonna 2011. Kuva: Wasim Khuzam / Yle

Vielä 2000-luvun alussa nuori oululainen muusikon alku Lauri Niemimaa sävelsi kotistudiossaan instrumentaalimusiikkia. Vuoden 2008 paikkeilla kaikki muuttui, kun Lauri tutustui kunnolla kantrimusiikkiin.

Instrumentaalimusiikki sai jäädä, nimi muuttui Larry Peninsulaksi ja haave ammattimaiseksi kantrimuusikoksi ryhtymisestä muuttui todeksi. Alkoi sinnikäs työ unelman saavuttamiseksi. Alusta saakka Larry on ollut tuottelias lauluntekijä, ja tätä nykyä miehen katalookista löytyy liki kaksisataa omaa laulua.

Kantritähtien ohi kärkeen

Yhdysvallat on kantrimusiikin kotimaa. Suuret tähdet myyvät miljoonia levyjä, massiiviset kiertueet keräävät satojatuhansien ihmisten yleisömääriä ja levy-yhtiön edustajien ja managereiden armeija ympäröi supertähtiä.

Niinpä onkin suorastaan hämmästyttävää, että kaiken itse ja omalla kustannuksellaan tekevä Larry Peninsula jätti listoilla taakseen tukun kantrin supertähtiä, kuten Miranda Lambertin ja Rodney Crowellin Country Music Only -kappaleellaan (siirryt toiseen palveluun).

– Matkan varrella olen opetellut biisien teon lisäksi äänittämään ja miksaamaan. Mutta teknisissä asioissa Google auttaa, naureskelee Larry Peninsula.

Listasijoitus ei riitä

Kantri on Suomessa marginaalimusiikkia, vaikka uskollista ja asialle omistautunutta yleisöä löytyykin.

Silti Cheekin ja Haloo Helsingin kaltaisesta suosioista suomalaisen kantrimuusikon ei kannata kotimaassaan edes haaveilla. Mikäli läpimurto onnistuu Yhdysvalloissa, on rajana vain taivas.

Vastaavasti myös kilpailu kantrin kotimaassa on ihan omaa luokkaansa. Jokaista läpimurron tehnyttä tähteä kohden omaa tilaisuuttaan odottaa tuhansia lahjakkaita muusikoita. Ja sen tietää myös Larry Peninsula.

Minulle on ihan sama, mistä minut huomattaisiin.

Larry Peninsula

–  Se, että lauluni Country Music Only on nyt ollut listoilla Jenkeissä, ei vielä tarkoita kovinkaan paljon. Seuraavaksi pitäisi päästä sinne esiintymään.

– Muutamia keikkkoja olen siellä tehnytkin vuonna 2011, mutta kyllä sinne nyt olisi päästävä bändini kanssa. Olen asettanut tavoitteeksi, että viimeistään kahden vuoden päästä haave toteutuu, toteaa Peninsula päättäväisesti.

Voisiko suomalaisuus ja tietynlainen eksotiikka olla tarttuvan laulun lisäksi se, millä Larry Peninsula erottuisi Yhdysvaltain markkinoilla? Mies itse suhtautuu asiaan huumorilla.

– Minulle on ihan sama, mistä minut huomattaisiin. Ei haittaa, vaikka olisin Amerikassa pensselisedän kaltainen ilmiö, Larry naureskelee.