Norwegianin koneen luisumisesta nurmikolle tehdään onnettomuustutkinta

Pitkäksi mennyt laskeutuminen Helsinki-Vantaan kentälle vaikutti vakavalta vaaratilanteelta. Koneessa oli 166 matkustajaa.

onnettomuustutkinta
Norwegian-yhtiön lentokone ilmassa.
Kyrre Lien / EPA

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on aloittanut alustavan tutkinnan Norwegianin lentokoneen luisumisesta Helsinki-Vantaan lentokentällä tiistaina.

Kone luisui kiitoradalta, mutta kukaan matkustajista ei loukkaantunut. Finavian mukaan koneessa oli 166 matkustajaa. Tapahtuman aikaan sää oli Helsinki-Vantaalla sateinen.

Otkesin viestintäpäällikkö Sakari Lauriala sanoo STT:lle, että alustava tutkinta kestää ainakin viikon, sillä lentokoneen molemmat mustat laatikot aiotaan tutkia. Lisäksi lentokoneen lentäjiä aiotaan kuulla, Lauriala kertoo.

–  Alustavan tutkinnan tietojen ja analyysin perusteella päätetään, käynnistetäänkö varsinainen perusteellinen tutkinta.

Otkes aloittaa yleensä tutkinnan tapauksissa, jotka vaikuttavat vakavilta vaaratilanteilta.

Tutkinnasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Kone rullasi nurmikolle asti

Finavian mukaan Norwegianin Tukholmasta saapunut kone laskeutui Helsinki-Vantaalle kello 19.06. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä kone rullasi nurmikolle asti.

Kone hinattiin hinaustraktorilla nurmikolta ja matkustajat pääsivät ulos koneesta noin kahdeksan aikaan, Finavian viestinnästä kerrotaan.

Laurialan mukaan tämänkaltaiset tapahtumat ovat melko harvinaisia.

–  Otkes on tutkinut vastaavankaltaisia tapahtumia Helsinki-Vantaan lentoasemalla vuonna 2012 ja Lappeenrannan lentoasemalla vuonna 2008.

Molemmista tapauksista Otkes teki varsinaisen tutkinnan.