Mies vei rahaa työpaikkansa pelikoneesta ja oppilaskunnan tililtä – sai sakkorangaistuksen kahdesta kavalluksesta

Ravintolan valvontakamera johdatti tekijän jäljille.

kavallus
Peliriippuvuus
YLE

Kolmekymppinen mies on saanut sakkotuomion kahdesta kavalluksesta Lapin käräjäoikeudessa. Mies oli kavaltanut työpaikaltaan rovaniemeläisestä ravintolasta kassasta rahaa sekä vienyt rahaa myös ravintolan rahapelikoneesta. Teot tapahtuivat vuonna 2012.

Kavalluksen jäljille päästiin ravintolan valvontakameran avulla. Ravintolassa alettiin epäillä rikosta, kun käteiskassassa ja pelikoneen tilityksessä oli vajeita.

Valvontanauhalla näkyi kuinka mies oli sulkemisajan jälkeen jäänyt pelaamaan pelikoneita, avannut ne avaimella ja tyhjentänyt niistä rahaa. Kuulusteluissa hän oli kertonut kärsineensä peliriippuvuudesta.

Siirsi omalle tilille

Lisäksi mies oli kavaltanut vuoden 2015 aikana varoja inarilaisen oppilaitoksen oppilaskunnalta. Hän oli siirtänyt oppilaskunnan tililtä omalle pankkitililleen rahaa reilut 2000 euroa.

Mies sai kahdesta kavalluksesta rangaistukseksi yhteensä 65 päiväsakkoa. Hänet tuomittiin korvaamaan lisäksi yhteensä 3000 euroa kavaltamiaan rahoja. Osa ravintolasta kavalletuista rahoista oli jo pidätetty hänen palkastaan.