1. yle.fi
  2. Uutiset

Osa tapahtumista on käyttänyt Suomi 100 -tunnusta luvatta – hankeorganisaatio puuttunut tapauksiin

Tapahtuman, tempauksen tai julkaisun tulee hakea Suomi 100 -ohjelmaan verkkolomakkeella ja tulla hyväksytyksi, jotta graafista ilmettä saa käyttää.

Suomi 100
Suomi 100.
Yle

Neulomista, lukemista lapsille, tukkilaiskisaa, harmonikkakisaa ja näyttelyitä. Suomi 100 -kampanja (siirryt toiseen palveluun) piristää suomalaisia lukuisissa tapahtumissa, tempauksissa ja julkaisuissa kautta maan.

Valtioneuvoston vetämään ohjelmaan voi hakea verkkolomakkeella. Mikäli hyväksyntä tulee, käytössä on maksutta virallinen graafinen ilme, jonka on laatinut helsinkiläinen mainostoimisto Kokoro & Moi.

Ohjelmaan hyväksyttyjä hankkeita on jo yli 4 500.

On ollut tapahtumia, jotka ovat hyödyntäneet ilmettä kaupallisesti.

Päivi Pirttilä

Kaikki eivät ole kuitenkaan ymmärtäneet, että kampanjaan on haettava ja saatava hyväksyntä, jotta graafinen ilme on käytössä.

– On ollut tapahtumia, jotka ovat hyödyntäneet ilmettä kaupallisesti. Näihin tapauksiin on puututtu, kertoo viestintäpäälllikkö Päivi Pirttilä.

Käytännössä organisaatio on pyytänyt poistamaan luvatta käytetyn tunnuksen. Pirttilä sanoo, että tapauksia on ollut "joitakin". Hän ei halua tarkemmin yksilöidä, mistä tapahtumista kyse.

Kotikutoisuutta, vaikka ammatti-ilme olisi käytettävissä

On myös ollut rajankäyntejä, joissa tapahtuma on saanut luvan olla mukana Suomi 100 -ohjelmassa, mutta tapahtuma ei ole käyttänyt virallista graafikon luomaa ilmettä. Lopputulos on voinut näyttää kotikutoiselta.

Kokonaisuutena yhteinen osallistuminen nähdään hankeorganisaatiossa iloisena asiana.

– On hienoa, että itsenäisyyden juhlavuosi nähdään tärkeänä. Puoli miljoonaa suomalaista tekee juhlavuoden ohjelmaa, toteaa Pirttilä.

Lue seuraavaksi