Ilosaarirock jytää suurempana kuin koskaan – tavoitteena muun muassa 1 000 nakuilijaa

Olimme vastassa, kun rokkijuna puksutti Joensuuhun. Festivaalijärjestäjät arvioivat Ilosaarirockiin saapuvan yli 70 000 kävijää.

Ilosaarirock
rokkailijat
Saara Anttila, Emilia Kotipelto, Miika Malinen ja Atte Karm saapuivat Ilosaarirockiin Helsingin Kalliosta. Naku-uinti ei nelikkoa houkutellut.Nelli Kallinen / Yle

Ensimmäistä kertaa kolmipäiväisenä pidettävä Ilosaarirock tuo Joensuuhun viikonlopuksi värikästä festarikansaa.

Perjantain rokkijunan kyydissä matkustaneet Saara Anttila, Emilia Kotipelto, Miika Malinen ja Atte Karm paljastavat, että kolmipäiväisestä juhlinnasta selviää appelsiinimehun voimin.

– Olen aina käynyt Provinssirockissa, mutta tänä vuonna Ilosaarirockissa on paremmat bändit, Saara Anttila kertoo.

– Eniten odotan festarivapautta. Millään ei ole mitään väliä: kellolla tai päivällä. Kaikki on rentoa, Emilia Kotipelto hekumoi.

Helsinkiläinen nelikko ei totisesti ole ainoa rokkaamaan saapuva porukka.

Festivaalin vastaava tuottaja Petri Varis kertoo, että tänä vuonna Ilosaarirockissa tehdään kaikkien aikojen kävijäennätys.

Kellolla ei ole väliä, päivällä ei ole väliä ja kaikki on rentoa.

Emilia Kotipelto

– Perjantaille on myyty huomattavasti enemmän lippuja kuin aikaisempina vuosina pidetyille klubeille. Suosituimmat festivaalipäivät ovat edelleen lauantai ja sunnuntai.

Kaikkiaan Ilosaarirockiin on myynnissä jokaiselle päivälle 24 000 lippua. Käytännössä se tarkoittaa yli 70 000 kävijää.

Variksen mukaan jonkun verran lippuja näyttäisi jäävän kuitenkin myös portilta myytäväksi, mutta varmaksi sitä ei voi luvata. Myös majoituspaikat alkavat täyttyä.

Popmuusikoilla on noin 5 000 majoituspaikkaa leirintäalueilla, paikoista valtaosa on jo myyty. Lisäksi koulumajoitukseen on tulossa satoja yöpyjiä.

Pelastusväki varautuu jättimäiseen naku-uintiin

Ilosaarirock on haastanut 1 000 festarikävijää uimaan lauantaina yhtäaikaa alasti Linnunlahden uimarannalla. Tavoitteena on saada Suomi Guinness World Records -kirjan kansiin.

Tämän hetkinen naku-uinnin maailmanennätys on Australialla, jossa vuonna 2015 liki 800 ihmistä ui alasti samanaikaisesti.

Linnunlahdella yritettävää ennätystä on valvomassa Joensuun Järvipelastajat, joka seuraa tilannetta sekä maalta että vesiltä.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen palomestari Tiia-Mari Turunen kertoo, että Guinness World Recordsin turvallisuusmääräykset ovat tiukat.

– Uimaan ei tietenkään päästetä heikossa kunnossa olevia ihmisiä, kertoo Turunen.