Trump vakuuttaa, että siteet Ranskaan ovat "katkeamattomat"

Donald Trump ja Emmanuel Macron vakuuttivat hyviä ja toimivia suhteita terrorismin torjuntaan painottuneiden keskustelujen jälkeen.

Donald Trump
Donald trump ja Emmanuel Macron lehdistötilaisuudessa Pariisissa.
Saul Loeb / AFP

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vakuuttaa, että Yhdysvaltojen ja Ranskan siteet ovat katkeamattomat. Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa pitämässään yhteisessä lehdistötilaisuudessa Trump korosti, että ajoittaiset erimielisyydet eivät häiritse Yhdysvaltojen ja Ranskan yhteistyötä.

Macronin ja Trumpin tapaaminen keskittyi lähinnä Yhdysvaltojen ja Ranskan pyrkimyksiin taistella terrorismia vastaan Lähi-idässä ja Afrikassa.

Tämän lisäksi Trump ja Macron keskustelivat ilmastonmuutoksesta. Ranska on sitoutunut Pariisin ilmastosopimukseen, mutta Trump irrotti Yhdysvallat sopimuksesta.

Vastauksessaan Trump pyöritteli mahdollisuutta, että hän saattaisi harkita päätöstään vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta.

– Mutta jos en muuta mieltäni, sekin on ihan ookoo, Trump sanoi.

Tilaisuudessa Trumpilta tivattiin vastausta myös Donald Trump nuoremman tapaamiseen venäläisen asianajajan kanssa. Trump jatkoi tapaamisen merkityksen vähättelyä. Trumpin mukaan tapaaminen ei johtanut mihinkään.

Lähteet: AFP, AP, Reuters