Mynämäen kuolonkolarin taustalla kuljettajan ennätysyritys

Nuorukainen kaahasi 170 kilometrin tuntivauhtia ennen ulosajoa. Käräjäoikeus tuomitsi hänet ehdolliseen vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Mynämäki
Lakikirja.
Lakikirja.Yle

Mynämäellä yhden nuoren kuolemaan viime heinäkuussa johtanut liikenneonnettomuus aiheutui hurjasta ylinopeudesta. Oikeudessa kävi ilmi, että tavoitteena oli kellottaa tieosuudella uusi ennätysaika.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi kuljettajana toimineen, tuolloin 18-vuotiaan miehen, ehdolliseen vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. Rangaistuksen pituus on vuosi ja kahdeksan kuukautta. Lisäksi oikeus velvoitti tuomitun 80 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Onnettomuus tapahtui yöllä Mynämäen keskustassa. Henkilöauton nopeus oli noussut Yläneentiellä noin 170 kilometriin tunnissa. Kuljettaja ajoi pysähtymättä valtatie kahdeksan risteyksen yli ja menetti autonsa hallinnan. Ajoneuvo törmäsi kylki edellä puuhun.

Autossa oli neljä matkustajaa, joista vuonna 1999 syntynyt nainen menehtyi. Muut selvisivät lievemmin vammoin. Kuljettaja oli saanut ajokortin vain yhdeksän päivää aikaisemmin.