NBC: Venäläinen ex-vakooja mukana Trump Juniorin ja venäläisasianajajan tapaamisessa

Amerikkalais-venäläinen lobbaaja on vahvistanut uutistoimisto AP:lle olleensa läsnä kokouksessa.

Donald Trump, Jr.
Natalia Veselnitskaja
Venäläinen asianajaja Natalia Veselnitskaja on kertonut NBC:lle venäläis-amerikkalaisen lobbaajan olleen läsnä kokouksessa.Yury Martyanov / AFP

Amerikkalaisen tv-asema NBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) Donald Trump Juniorin ja venäläisen asianajaja Natalia Veselnitskajan tapaamisessa oli mukana myös amerikkalais-venäläinen lobbaaja, joka on tv-kanavan mukaan entinen Neuvostoliiton vakooja. NBC kertoo, että Yhdysvaltain viranomaiset uskovat henkilön pitävän yhä yhteyttä Venäjän tiedustelupalveluihin.

Uutistoimisto AP:n tavoittama lobbaaja on nimeltään Rinat Akhmetshin, ja hän on vahvistanut olleensa läsnä kokouksessa.

NBC kertoo lobbaajan itse kieltävän kaikki siteet Venäjän tiedustelupalveluihin. Hän on tv-kanavan mukaan nykyään Yhdysvaltain ja Venäjän kaksoiskansalainen.

Myös Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov on kiistänyt Kremlin tietävän Akhmetshinista mitään.

– Emme tiedä mitään [tästä henkilöstä], Peskov kommentoi toimittajille perjantaina.

Lobbaajan osallistuminen kokoukseen tuli ilmi, kun Natalia Veselnitskaja kertoi asiasta NBC:n haastattelussa. Kokouksessa on siis tämän hetkisten tietojen mukaan ollut läsnä kaiken kaikkiaan viisi henkilöä: Donald Trump Junior, ex-kampanjapäällikkö Paul Manafort, Donald Trumpin vävy Jared Kushner, Natalia Veselnitskaja sekä Rinat Akhmetsin.

Kushner ja Manafort eivät ole kommentoineet uusimpia tietoja NBC:lle. Trump Juniorin asianajaja on vahvistanut lobbaajan läsnäolon kokouksessa.

_Lue lisää aiheesta: _

Analyysi: Oliko Trump JR todella näin tyhmä?