Timo Mustakallio -laulukilpailun voitti Aurora Marthens

Nuoret laulajat taistelivat Savonlinnan Oopperajuhlissa – palkintoina 15 000 euroa ja 10 000 euroa.

laulukilpailut
Timo Mustakallio -laulukilpailun voitti sopraano Aurora Marthens.
Timo Mustakallio -laulukilpailun voitti sopraano Aurora Marthens.Lehtikuva

Sunnuntaina illalla valittiin voittajat Timo Mustakallio -laulukilpailuun, joka pidettiin Savonlinnan Oopperajuhlien yhteydessä. Kahdeksan finalistin joukosta itsensä lauloi voittoon sopraano Aurora Marthens, joten hän kuittaa saavutuksestaan palkinnoksi 15 000 euroa. Toiseksi voittajaksi nousi Sanna Iljin, hän saa 10 000 euron palkinnon.

Marthens lauloi finaalissa Jean Sibeliuksen yksinlaulun Jubal ja Vincenzo Bellinin säveltämän Elviran aarian oopperasta Puritaanit pianistinaan Elias Miettinen. Marthens on opiskellut laulua vuodesta 2007 ja opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemiassa.

29. kertaa järjestettävä kilpailu on tarkoitettu nuorille, uransa alussa oleville laulajille. Kilpailussa on yksi sarja, joka on avoin sekä miehille että naisille. Tällä kertaa finaalissa oli seitsemän naista ja yksi mies.

Tuomaristoon kuuluivat Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisen johtajan Jorma Silvastin lisäksi oopperalaulaja Tommi Hakala, kapellimestari Hannu Lintu sekä sopraanolegenda Edith Mathis.

– Finaalimme oli tänä vuonna harvinaisen tasainen, mutta tuomaristossa pääsimme kuitenkin helposti yksimielisyyteen voittajista, sanoi tuomariston puheenjohtaja Jorma Silvasti tiedotteessa.

Oopperalaulaja Mustakallio perusti nimeään kantavan rahaston kannustaakseen suomalaisia laulajia heidän jatko-opinnoissaan ja edistääkseen suomalaista laulutaidetta. Järjestäjän mukaan kilpailussa menestyminen on tarkoittanut merkittävää hyppyä uralla kohti suuria estradeja. Palkinnot tulevat Mustakallion rahastosta ja Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahastosta.

Muut finaalissa kilpailleet olivat Jenni Hietala, Marianne Lehtonen, Elisaveta Rimkevitch, Anna Saaritsa, Janne Sihvo ja Johanna Takalo.

Savonlinnan Oopperajuhlat kertoo olevansa kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma, ja sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa.