Herätys: Lähes sadasta hallista löytyi riskirakenteita, viljelyyn kaivataan monipuolisuutta, viikko alkaa sateisessa säässä

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Urjalan jäähalli sisältä.
Petri Aaltonen / Yle

Lähes sadasta hallista löytyi turvallisuuspuutteita – katso Ylen kokoama lista

Ympäristöministeriö ja Tukes ovat kehottaneet varmistamaan lähes 400 teräsrakenteisen hallin turvallisuuden, joiden rakenteet saattavat olla turvallisuusriski. Ylen kokoamien tietojen mukaan jo yli 80 hallista on löytynyt riskirakenteita. Katso listalta, onko tuttu jäähalli tai varastohalli tarkastettu.

Ilmastonmuutos hankaloittaa maataloutta – viljelyyn kaivataan monipuolisuutta

Ilmastonmuutos tekee viljelystä entistä epävarmempaa Suomessa. Luonnonvarakeskuksen mukaan peltoja tulisi viljellä nykyistä monipuolisemmin. Se olisi hyvää riskienhallintaa ilmanmuutoksen aiheuttamien ongelmien takia.

Rapsipelto.
Rapsia pellolla.Markku Pitkänen / Yle

Brittitutkimus: Nollatuntisopimuksilla selviä vaikutuksia nuorten aikuisten mielenterveyteen

Brittitutkimuksen mukaan epävakaalla työtilanteella on suora vaikutus nuorten mielenterveyteen. Selkeästi pahimmat vaikutukset ovat työttömyydellä ja niin sanotuilla nollatuntisopimuksilla.

Venezuelassa asemiehet ilmestyivät opposition järjestämään äänestystapahtumaan

Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa ainakin yksi ihminen on kuollut ja kolme on haavoittunut ampumavälikohtauksessa, jotka alkoivat opposition järjestämässä äänestystapahtumassa.

Oppositiojohtaja Carlos Ocarizin mukaan ”puolisotilaalliset asemiehet” ilmestyivät iltapäivällä keskelle äänestystä yrittäen häiritä äänestystä.

Haavoittunutta autetaan.
Ihmiset auttoivat ampumavälikohtauksessa haavoittunutta naista vaalihuoneiston ulkopuolella Caracasissa, Venezuelassa 16. heinäkuuta. Naista ammuttiin tämän jonottaessa päästäkseen äänestämään.Nathalie Sayago / EPA

BBC: Pakistanin armeija on aloittanut suuroperaation Isisiä vastaan

Pakistanin armeija ilmoittaa aloittaneensa suurhyökkäyksen äärijärjestö Isisiä vastaan maan lounaisosassa lähellä Afganistanin rajaa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Viikko alkaa sateisissa merkeissä

Alkuviikon sää on matalapaineen myötä epävakainen. Maanantaina etenkin maan etelä- ja keskiosassa tulee sadetta tai sadekuuroja. Lapissa on laajalti poutaa ja päivällä sää poutaantuu myös lounaassa.

Tiistaina matalapaine liikkuu Lapin ylle, tuuli voimistuu ja vettä voi sataa pohjoisessa runsaasti. Etelämpänä tulee sade- ja ukkoskuuroja, mutta ajoittain paistaa aurinkokin.

Maanantain sääkartta.
Yle