Levottomuudet jatkuvat Venezuelassa – väkivalta kohdistui opposition järjestämään äänestystapahtumaan

Maan pääkaupungissa Caracasissa ainakin yksi ihminen on kuollut ja kolme on haavoittunut ampumavälikohtauksessa.

Venezuela
Äänestäjiä jonottamassa Caracasissa Venezuelassa 16. heinäkuuta 2017.
Äänestäjiä jonottamassa Caracasissa Venezuelassa 16. heinäkuuta 2017. Helena Carpio / EPA

Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa ainakin yksi ihminen on kuollut ja kolme on haavoittunut ampumavälikohtauksessa. Maassa pidettiin sunnuntaina opposition järjestämä epävirallinen äänestys.

Presidentti Nicolas Maduro aikoo uudistaa maan perustuslakia, perusteenaan maan rauhoittaminen. Venezuelan oppositio yritti haastaa perustuslakimuutoksen epävirallisella kansanäänestyksellä. Opposition mukaan Maduro yrittää ainoastaan pitkittää valtakauttaan, joka on päättymässä puolentoista vuoden päästä.

Tuhannet ihmiset osallistuivat opposition järjestämään tapahtumaan. Opposition mukaan aseistautuneet ryhmät yrittävät häiritä äänestystä. Oppositiojohtaja Carlos Ocarizin mukaan ”puolisotilaalliset asemiehet” ilmestyivät iltapäivällä keskelle äänestystä.

Uutistoimisto Reuters kertoi aluksi oppositiolähteisiin viitaten, että kuolleita olisi kaksi ja haavoittuneita neljä, mutta uutistoimisto korjasi myöhemmin tiedon. Viranomaiset ovat vahvistaneet yhden kuolleen ja kolmen haavoittuneen. Uutistoimisto AFP on kertonut vain yhdestä kuolleesta ja kolmesta haavoittuneesta.

Venezuelassa on ollut viime kuukausina levotonta. Maa on syvässä poliittisessa ja taloudellisessa kriisissä. Hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Venezuelassa jo kuukausia, ja niissä on kuollut lähes sata ihmistä. Lisäksi satoja ihmisiä on pidätetty.

Oppositio syyttää presidentti Nicolas Maduron sosialistihallintoa talouskriisistä. Maduron mukaan kyseessä on Yhdysvaltain tukema salaliitto hallituksen kaatamiseksi.

Etelä-Amerikassa sijaitsevassa Venezuelassa on yli 31 miljoonaa asukasta.

Lähteet: Reuters, AFP

0:15 Korjattu tarkentuneiden tietojen perusteella kahden sijaan yksi kuolleeksi ja neljän lhaavoittuneen sijaan kolme haavoittunutta.