1. yle.fi
  2. Uutiset

SVT: 6-vuotias kateissa – Suuretsinnät Hudiksvallissa sijaitsevassa luonnonpuistossa

Etsintöjä vaikeuttaa hankala maasto ja kehno sää. Pikkutyttö katosi jo sunnuntaina aamupäivällä.

Ruotsi

Ruotsissa on käynnissä suuretsintä luonnonpuistossa kadonneen 6-vuotiaan pikkutytön pelastamiseksi, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun). Poliisi käynnisti laajat etsinnät, kun paljastui, että tyttö on ollut kateissa aamupäivästä lähtien Hudiksvallissa sijaitsevassa luonnonpuistossa. Luonnonpuisto sijaitsee Gävleborgin läänissä.

Poliisin mukaan etsintöjä vaikeuttaa vaikeakulkuinen maasto. Mukana etsinnöissä on koirapartioita, helikoptereita sekä noin 30-hengen vuoristopelastusyksikkö. Etsintöihin on kutsuttu myös alueen tuntevia metsästäjiä, luontoharrastajia ja suunnistajia. Apua on pyydetty myös armeijalta.

– Maasto on vaikeakulkuista, siellä on paljon kallionkoloja ja vesiväyliä. Metsäalue on kivikkoista. Tämä ei ole hyvä paikka kadota, Gävleborgin viranomaisia edustava Joel Manner kommentoi.

Etsintöjä on hankaloittanut myös huono sää. Alueella on satanut ja lämpötila on noin 15 astetta. Päivällä kadonneella tytöllä on päällään vain kevyitä vaatteita.

Tytön katoaminen havaittiin vähän ennen puoltapäivää. Paikalla oli kaksi perhettä, joiden 6-vuotiaat lapset katosivat hetkeksi yhdessä. Toinen tytöistä löytyi kuitenkin myöhemmin.

Useat kansalaiset ovat tarjoutuneet auttamaan vapaaehtoisina tytön etsinnöissä. Poliisin mukaan lisää etsijöitä ei ainakaan toistaiseksi tarvita.

Lähteet: SVT, STT

Lue seuraavaksi