WSJ: Jackie Kennedyn lapsuudenkoti myytiin 25 miljoonalla dollarilla

Manhattanilla sijaitseva huoneisto oli jo vuosia myynnissä ja sen hinta putosi lähes 20 miljoonaa dollaria.

Yhdysvallat
Yhdysvaltojen presidentti John F. Kennedy ja ensimmäinen nainen Jacqueline Kennedy 15. syyskuuta 1962.
Yhdysvaltojen presidentti John F. Kennedy ja ensimmäinen nainen Jacqueline Kennedy 15. syyskuuta 1962. Robert Knudsen / EPA

Yhdysvaltain entisen ensimmäisen naisen Jacqueline Kennedyn (o.s. Bouvier) lapsuuden aikainen huoneisto on myyty 25 miljoonalla dollarilla. The Wall Street Journal -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Manhattanilla sijaitseva Park Avenue -huoneisto oli ollut markkinoilla useita vuosia ja hintaan oli tehty useita alennuksia.

Duponten, joka sijaitsee kuuluisalla 740 Park Avenue -kadulla, meni markkinoille ensimmäisen kerran vuonna 2014 ja hintapyyntönä oli tuolloin 44 miljoonaa dollaria. Useiden hinnanalennusten jälkeen asunto listattiin 29,5 miljoonalla dollarilla Sotheby's International Realtyn ja Douglas Elliman Real Estatein kanssa. Myynti päättyi Sothebyn tiedottajan mukaan torstaina, mutta hän kieltäytyi kertomasta ostajaa.

Myyjät ovat Hedge-rahaston perustaja David Ganek ja hänen vaimonsa Danielle, joka osti asunnon vuonna 2005 julkisten tietojen mukaan 19,1 miljoonalla dollarilla. Ganeks remontoi huoneiston, joka sijaitsee rakennuksen kuudennessa ja seitsemännessä kerroksessa. Asunnossa on olohuone, ruokailuhuone ja kirjasto, joissa kaikissa on takat, sekä mediahuone. Master-sviitissä on kaksi kylpyhuonetta, kaksi pukuhuonetta ja kaksi toimistoa. Keittiöosastossa on kaksi huonetta henkilökunnalle.

Toinen entisen ensimmäisen naisen lapsuudenkodeista, Merrywoodin kiinteistö Virginiassa, on markkinoilla 49,5 miljoonalla dollarilla.

John Fitzgerald Kennedy oli Yhdysvaltain 35. presidentti (1961–1963). Hän oli historian nuorin Yhdysvaltain presidentiksi valittu sekä ensimmäinen uskonnoltaan katolinen presidentti. Jacqueline Bouvier, myöhemmin Kennedy Onassis, avioitui hänen kanssaan vuonna 1953. Avioliitto päättyi vuonna 1963, kun presidentti Kennedy murhattiin.