1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Qatar

Washington Post: Arabiemiirikunnat oli Qatarin hallituksen uutissivuston hakkeroinnin takana

Valeuutisoinnilla pahennettiin arabimaiden ja Qatarin välistä kriisiä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson (kolmas vasemmalta) kokouksessa Qatarin emiirin sheikki Tamim bin Hamad Al Thani (oikealla) kanssa Sea Palacessa Dohassa Qatarissa 13. heinäkuuta 2017. Kuva: Riedel /EPA

Arabiemiirikunnat organisoi Qatarin hallituksen uutissivuston ja sosiaalisen median kanavien hakkeroinnin, kertoo Washington Post (siirryt toiseen palveluun). Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun lähteet kertovat lehdelle, että Arabiemiirikunnat levitti valeuutisia Qatarin hallitsijan sheikki Tamim Bin Hamad Al-Thanin sanomisista toukokuussa.

Valheelliset sanomiset lietsoivat meneillään olevaa kriisiä Qatarin ja sen naapurimaiden välillä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Toukokuussa seitsemän arabimaata katkaisi diplomaattisuhteensa Qatariin ja syyttivät maata terrorismin tukemisesta. Tiedustelupalvelun viranomaisten mukaan on vielä epäselvää, toteuttiko Arabiemiirikunnat hakkerihyökkäyksen itse vai oliko se sopinut siitä jonkun muun kanssa.

Qatar on toistuvasti todennut, että sen sivustoja oli hakkeroitu, mutta se ei ole vielä julkaissut tuloksia omista tutkimuksistaan Tiedusteluviranomaisten mukaan hakkeroinnin taustalla on ollut Saudi-Arabia, Arabiemiirikunnat, Egypti tai jokin näistä maista koostuva yhdistelmä.

 Lehden mukaan on edelleen epäselvää, osallistuivatko muut maat myös suunnitelmaan.