Pori Jazzissa 59 000 kävijää – pääviikonloppu poliisille aiempia vuosia kiireisempi

Kirjurinluodon areenakonsertit saivat liikkeelle yhteensä noin 59 000 kävijää. Poliisille festivaalin pääviikonloppu oli selvästi aiempia vuosia työläämpi. Suuresta yleisömäärästä huolimatta erittäin vakavilta rikoksilta vältyttiin.

Pori Jazz
Pori Jazz pääportti
Tapio Pukkila / Yle

Pori Jazzin maksulliset konsertit vetivät väkeä viiime vuotta enemmän.

Kirjurinluodon areenakonserttien yleisömäärä oli 59 000. Lisäksi kävijämäärää nostavat vielä hieman Cafe Jazzin konsertit. Viime vuonna festivaalin yleisömäärä oli noin 56 500.

Perjantaina brittiyhtye Jamiroquain tähdittämä konsertti sai liikkeelle 23 500 ihmistä. Lauantaina aurinkoinen sää ja soulin naistähdet Erikah Badu, Chaka Khan ja Grace Jones vetivät Kirjuriin 25 000 ihmistä.

Torstaina Brian Wilson oli yksi festivaalin etukäteen odotetuimpia esiintyjiä, mutta kävijämäärä jäi tuolloin 10 500:aan kolean ja sateisen sään vuoksi.

Pori Jazz Brian Wilson päälava Brian Wilson yhtyeineen kajautti surf-sävelet sateen saattelemana jazzyleisölle.
Brian Wilson yhtyeineen kajautti surf-sävelet sateen saattelemana jazzyleisölle.Tapio Pukkila / Yle

Pori Jazz sanoo olevansa tyytyväinen yleisömäärään ja yleisestikin tämänkertaiseen festivaaliin.

Pahoinpitelyjä ja nahisteluja

Porin jazzfestivaalin pääviikonloppu oli poliisille selvästi aiempaa työläämpi. Pahoinpitelyjä ja nahisteluja oli huomattavasti aikaisempia vuosia enemmän Jazzkadulla Etelärannassa sekä Kirjurinluodon areenalla ja sen läheisyydessä.

Viikonlopun aikana paljastui yli kolmekymmentä huumausainerikosta. Kiinniotetut käyttäjät olivat etupäässä paikallisia, poliisille jo entuudestaan tuttuja. Lisäksi kotihälytyksiä ja rattijuopumuksia oli viikonlopun aikana vähintään normaalin kesälauantain verran.

Poliisi oli kaksinkertaistanut vahvuutensa viikonlopun yövuoroihin.