Kaustisen kansanmusiikkijuhlat houkutteli entistä enemmän kävijöitä – lippumyynti kasvoi neljänneksen

50. kertaa järjestetty festivaali osasi odottaa kasvua, mutta menestyksen suuruus yllätti järjestäjätaho Pro Kaustisen.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat
Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla tanssittiin purppuria.
Yksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlien vetonauloista oli entisaikojen tapaan vietetyt kruunuhäät. Tilaisuus huipentui purppuritanssiin.Kaustisen kansanmusiikkijuhlat

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat houkutteli viime vuotta enemmän kävijöitä.

Festivaali vietti viime viikolla 50-vuotisjuhlavuotta muun muassa pitojen merkeissä. Kokonaiskäyntimäärä nousi 54 850 käyntiin. Viime vuonna käyntejä oli alle 43 000. Myös lippuja myytiin selvästi enemmän kuin viime vuonna, 21 287.

Juhlien toiminnanjohtajan Sini Keräsen mukaan sekä käynnit että lippumyynti kasvoivat reilut 25 prosenttia. Osaksi kokonaiskäyntimäärän kasvua selittää ennätysmäärä juhlilla esiintyneitä pelimanneja. Kaustisella esiintyi viikon aikana 5207 pelimannia.

Poikkeuksellisesti juhlaviikon avajaispäivänä maanantaina sisäänpääsy oli ilmainen. Maanantai houkutteli paikalle noin 7000 kävijää, mutta eniten kävijöitä oli viikonlopun päivinä.

"Pro Kaustisen parhaat juhlat"

Järjestäjät osasivat odottaa kasvua, mutta menestyksen suuruus tuli yllätyksenä.

Kansanmusiikkijuhlia on järjestänyt Pro Kaustinen vuodesta 2012 lähtien. Yhdistyksen puheenjohtajan Sirpa Lahden ja juhlien toiminnanjohtajan Sini Keräsen mukaan tämän vuoden juhlat olivat Pro Kaustisen historian menestyksekkäimmät.

Keräsen mukaan kasvanut kävijämäärä näkyy myönteisesti taloudellisessa tuloksessa, mutta tarkka tilinpäätös tämän kesän juhlista valmistuu vasta syyskuussa. Joka tapauksessa tulos on hyvä ja turvaa ensi vuoden juhlajärjestelyitä.

Ensi vuonna juhlat järjestetään tuttuun tapaan heinäkuussa, silloin teemana on luonto.