Tuhopoltot riivaavat Lappeenrantaa – poliisi ottanut alaikäisen kiinni

17-vuotiaan pojan epäillään sytyttäneen useita tulipaloja heinäkuussa.

Lappeenranta
Pyromaanin polttama roskakatos Uus-Lavolassa
Mikko Savolainen / Yle

Poliisi on ottanut kiinni 17-vuotiaan lappeenrantalaispojan, jonka epäillään sytyttäneen useita tulipaloja Lappeenrannassa viime viikkoina.

Rikoskomisario Teemu Liikkanen kertoo, että poliisi otti pojan kiinni viikonloppuna. Liikkanen ei kommentoi kiinniottoa, sillä poliisi kuulee poikaa tänään. Syytä epäillä -kynnys on kuitenkin ylittynyt.

– Hän on asioinut poliisin kanssa aiemminkin, mutta tässä vaiheessa en ota kantaa, liittyykö se tuhopolttoihin. Nyt selvitetään, miten hän liittyy tähän tapaukseen ja miten moneen tai liittyykö. Ja onko tässä mukana muita, Liikkanen sanoo.

Kaikista paloista ei oltu ilmoitettu

Lappeenrannassa Huhtiniemen ja Sammonlahden alueilla on syttynyt kesän aikana kymmenisen tulipalonalkua. Tulessa ovat olleet esimerkiksi Sammonlahden K-supermarketin jätepuristin ja Pursiseuran varustevarasto Huhtiniemessä. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä kerrostalon roskakatos paloi Sunisenkadulla. Poliisi epäilee paloja tahallaan sytytetyiksi.

Poliisilla on yksi tapahtumiin liittyen yksi silminnäkijä. Kaikista paloista poliisi ei ollut saanut ilmoituksia, sillä osa ihmisistä oli jättänyt pienet palonalut ilmoittamatta.

Kaikkiaan tapauksia on yhteensä kymmenkunta, joista tuorein sattui launantaina 15. heinäkuuta Poronkadulla.

– Tässä palossa oli riski, että palo leviää roskakatoksestsa viereiseen rivitaloon, Liikkanen sanoo.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä ja pyytää edelleen ilmoittamaan poliisille tulipaloihin liittyviä havaintoja. Havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai numeroon 050-4479574.