1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Game of Thrones

Game of Thronesin uusin tuotantokausi alkoi – Yle esittää maailman suosituimman tv-sarjan jaksot ensi vuonna

Draamasarjan seitsemännen kauden kaikki seitsemän jaksoa nähdään Ylen TV2-kanavalla ja Yle Areenassa vuoden 2018 maaliskuussa.

Kuva Game of Thrones -draamasarjan neljännestä kaudesta. Keskellä roolihenkilöt Petyr Baelish (näyttelijä Aiden Gillen) ja Sansa Stark (näyttelijä Sophie Turner). Kuva: Helen Sloan / Game of Thrones / HBO

Palkitun George R.R. Martinin teoksiin perustavan Game of Thronesin tuorein tuotantokausi sai ensi-iltansa maanantain vastaisena yönä.

Sarjan seitsemättä tuotantokautta on odotettu kuumeisesti, nimittäin aiemmin Game of Thronesista on ilmestynyt kausi aina vuoden välein. Nyt jaksot alkoivat kevään sijasta heinäkuussa.

Poikkeuksellisesti jaksoja on nyt vain seitsemän aiemman kymmenen sijaan.

Suomalaiset voivat katsoa Game of Thronesia HBO Nordic -palvelussa, jossa kauden jaksot ilmestyvät kerran viikossa. Ylellä hittisarjan seitsemäs kausi alkaa maaliskuussa 2018 TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

Ylen ja HBO:n sopimuksen mukaan yhdysvaltalaisyhtiön sarjat voi esittää aikaisintaan kahdeksan kuukauden kuluttua niiden USA:n ensiesityksestä. Sopimuksen mukaan Game of Thrones -sarjasta saa olla Yle Areenassa vain puolet kauden jaksoista kerrallaan.

Hittisarjan luojat saapuvat Helsinkiin

Entertainment Weeklyn (siirryt toiseen palveluun) mukaan seuraava kausi on Game of Thronesin viimeinen, ja se saattaa ilmestyä vasta vuonna 2019.

Tosifanit voivat tutustua Game of Thronesin työryhmään myös Suomessa, kun televisiosarjan käsikirjoittajat David Benioff ja D.B. Weiss osallistuvat Helsingissä kesällä järjestettävään Worldcon-tapahtumaan. Kaksikko on mukana Hugo-palkintojenjakotilaisuudessa 11. elokuuta.

Maailman arvostetuimmassa scifi- ja fantasia-alan tapahtumassa voi törmätä myös Worldconin vakikävijään, kirjailija George R.R. Martiniin.

George R.R. Martin alkoi kirjoittaa Tulen ja jään laulu -romaanisarjaa vuonna 1996. Kuva: Sandro Campardo / EPA

HBO:n kaikkien aikojen suosituin sarja

George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -saagaan perustuva tv-sarja alkoi vuonna 2011. HBO:n tuottama GoT on vuosien aikana noussut yhdysvaltalaisen kaapelitelevisioverkon kaikkien aikojen suosituimmaksi sarjaksi.

Kuudennella kaudella oli HBO:n kaikki alustat mukaan lukien yhteensä yli 25 miljoonaa katsojaa, kertoo Deadline-sivusto (siirryt toiseen palveluun).

Game of Thrones on myös eniten Emmy-palkintoja saanut parhaaseen katseluaikaan esitettävä fiktiivinen draamasarja.