Purjelaivatapahtuman vierailijat suojataan betoniestein – lähialueen poliisit hälytetty apuun

Poliisi on saanut apujoukkoja turvallisuusuhkien varalle myös puolustusvoimilta ja rajavartiolaitokselta.

The Tall Ships' Races
Betoniesteitä Turun Itäsellä Rantakadulla.
Minna Rosvall / Yle

Poliisi varustautuu vahvasti mahdollisiin terrorismiuhkiin loppuviikon aikana Turussa. Lähialueen poliisit on hälytetty apuun, ja heitä on liikkeellä sekä virkapukuisina että siviiliasuissa. Myös puolustusvoimat ja rajavartiolaitos antavat virka-apua.

Aluetta on hankala kokonaan blokata, koska ranta on pitkä ja väkeä liikkuu molemmilla puolilla.

Timo Malinen

Tall Ships Races -tapahtuman alue rajataan niin, ettei autolla pääse ajamaan yleisön sekaan. Ylikomisario Timo Malinen Lounais-Suomen poliisista kertoo, että jokiranta on melko vaikea rajata.

– Aluetta on hankala kokonaan blokata, koska ranta on pitkä ja väkeä liikkuu molemmilla puolilla. Huoltoliikenteen ja alueen asukkaiden on päästävä liikkumaan, joten rantaa ei voi sulkea kokonaan.

Timo Malinen kertoo, että betoniesteiden rakentaminen on aloitettu jo hyvissä ajoin.

Tarkoitus on, ettei sinne pääse kukaan täydellä vauhdilla ajoneuvolla ajamaan.

Timo Malinen

– Tehdään hidasteita niin paljon kuin on mahdollista. Tarkoitus on, ettei sinne pääse kukaan täydellä vauhdilla ajoneuvolla ajamaan, kertoo Malinen.

Tiedustelutiedoissa ei terrorismiuhkaa

Betoniesteet ja tavallista vahvempi poliisien näkyvyys ovat tuttuja jo monista muistakin yleisötapahtumista. Ylikomisario Timo Malinen arvioi, että tapahtuma on poliisin arvion mukaan turvallinen.

– Minkäänlaista analyysiin tai tiedustelutietoon perustuvaa uhkaa ei ole, mutta kaiken varalta kuitenkin varaudutaan. Ainahan voi jotakin tapahtua.

Varsinkin ulkomailla metroasemilla matkailijat ovat jo tottuneet rynnäkkökiväärit kädessä seisoviin poliiseihin. Malinen kertoo, että Turun purjelaivatapahtumassa poliisit kulkevat normaalissa asevarustuksessa.

Turun Tall Ships Races -tapahtumaan odotetaan jopa puolta miljoonaa vierasta loppuviikon aikana.