Hämeenlinnan suurlukio voi käynnistyä Tavastian kampuksella kaavavalituksesta huolimatta

Kaavasta valittaneen mielestä yli 3 000 opiskelijan suurkampus lisäisi liikennettä alueella ja heikentäisi liikenneturvallisuutta merkittävästi.

lukio
suurlukio
Valituksesta huolimatta suurin osa lukiokoulutuksesta voidaan aloittaa suunnitelmien mukaan vuoden päästä.Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnan Tavastian kampuksen uudesta kaavasta tehty valitus hankaloittaa lukion saamista Hattelmalantien varteen. Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen tehty valitus koskee uuden lukion asemakaavaa.

Kaavasta valittaneen mielestä suurlukio lisäisi liikennettä alueella ja heikentäisi liikenneturvallisuutta merkittävästi.

Koulutuskuntayhtymän johtajan Jouni Haajasen mukaan valituksesta huolimatta on silti mahdollista, että suurin osa lukiokoulutuksesta voidaan käynnistää aiotusti vuoden päästä Tavastian kampuksella. Tavastiassa on jo nyt vapaata tilaa lukiolle. Haajanen kertoo, että pian sitä myös vapautuu lisää.

– Kaksi kolmasosaa rakennuksesta on olemassa ja käytössä vuoden kuluttua. Luultavasti lukiotoiminta käynnistyy siellä joka tapauksessa. Nyt puhutaan sitten 1/3 lukion puuttumisesta.

Haajasen mielestä valitus ei siis täysin estä lukiokoulutuksen siirtymistä Tavastian kampukselle.

– Se estää sen, ettei lukio pysty toimimaan kokonaisuudessaan. Se viivästyttää kyllä järkevän toiminnan aloittamista.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun)