1. yle.fi
  2. Uutiset

AVI Näkkälän paliskunnan jaosta: "Hallinto-oikeudella erilainen näkemys siitä, keitä pitää kuulla"

Lapin aluehallintoviraston läänineläinlääkäri Risto M. Ruuska kertoo, että Näkkälän paliskunnan jaon käsittelyssä tullaan noudattamaan hallinto-oikeuden päätöstä. Asian uudelleenkäsittely alkaa aikaisintaan elokuussa.

poronhoito
Läänineläinlääkäri Riso M. Ruuska
Lapin aluehallintoviraston läänineläinlääkäri Risto M. Ruuska toimii Näkkälän paliskunnan jaon käsittelijänä myös vastaisuudessa. YLE/Raimo Torikka

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut Lapin aluehallintoviraston päätöksen olla jakamatta Näkkälän paliskuntaa Enontekiöllä. Hallinto-oikeus palauttaa asian käsittelyn Lapin aluehallintovirastolle.

Näkkälän paliskunnan jakamisen käsittelijänä jatkaa Lapin aluehallintoviraston läänineläinlääkäri Risto M. Ruuska.

Ruuskan mukaan paliskunnan jakoasiassa tullaan noudattamaan hallinto-oikeuden päätöstä.

– Hallinto-oikeudella oli erilainen näkemys kuin meillä siitä, keitä pitää kuulla. Noudatamme tietysti hallinto-oikeuden päätöstä eli kuulemme paliskuntaa ja muita asianosaisia lausumista, joista heitä ei kuultu ensimmäisessä käsittelyssä, kertoo läänineläinlääkäri Risto M. Ruuska.

Hallinto-oikeuden päätös lainvoimainen elokuun alussa

Hallinto-oikeuden päätös astuu lainvoimaiseksi 30 päivän kuluessa tiedoksiannosta. Hallinto-oikeuden päätöksestä voi valittaa 6. elokuuta saakka, jonka jälkeen aluehallintovirasto aloittaa asian käsittelyn.

– 30 päivän jälkeen tarkistamme hallinto-oikeuden kirjaamosta, onko päätöksestä tullut valituksia. Jos valituksia ei ole saapunut, päätös saa lainvoiman ja alamme sitä käsittelemään, kertoo Ruuska.

Ruuska ei vielä ryhdy kommentoimaan asian käsittelyä sen tarkemmin.

– Meillä ei ole vielä yksityiskohtaista tietoa siitä, kuinka kuuleminen teknisesti suoritetaan. Joka tapauksessa paliskunnan kokoukselle annetaan tilaisuus tulla kuulluksi ja paliskunnan osakkaita tullaan kuulemaan asianosaisena. Se on sitten tekninen kysymys, kuinka tätä materiaalia, jota on aika paljon, pidetään heidän tutustuttavanaan, sanoo Ruuska.

– Asia ratkaistaan vasta kun kuulemiset on käyty ja uudet selvitykset saatu. Asia selviää vasta niiden perusteella, Ruuska selventää.

Lue seuraavaksi