The Youths -poikabändi lähtee taas Kiinaan

Rovaniemen kaupunki lähettää The Youths -poikabändin uudelleen Chengdun kansainvälisille nuorisomusiikkifestivaaleille.

musiikki
The Youths -yhtyeen jäsenet
Ville Veikko Mikkonen (ylh.), Jere Harjuniemi (vas.), Jonne Rauhala, Tommi Siipola ja Arttu Honkapirtti harjoittelivat Rovaniemen kaupungin nuorisokeskus Mondella perjantaina.Rovaniemen kaupunki

Mannerkiinalainen Chengdun kaupunki kutsuu vuosittain nuoria muusikkoja ja tanssijoita ystävyyskaupungeistaan esiintymään festivaaleille heinäkuun lopussa. Rovaniemen kaupunki lähettää tänä kesänä jo toista kertaa festivaaleille paikallisen poikabändin, The Youthsin.

The Youths esiintyi samoilla festivaaleilla myös viime vuonna. Festivaaleilla oli noin 400 000 kävijää, ja esiintyjiä oli 20 maasta. Rovaniemeläisbändi soitti pienellä lavalla, mutta kuulijoita olisi silti useita tuhansia. Aiemmin pienempiin yleisöihin tottuneelle bändille se oli elämys.

– Ai että jännittikö? Hypin niin innoissani, että jalka meni seinästä läpi, muistelee kosketinsoittaja-basisti Ville-Veikko Mikkonen kaupungin tiedotteessa.

Myös fanien innokkuus hätkähdytti. Keikan jälkeinen kuvaussessio fanien kanssa vei kolme varttia ja olisi kestänyt pidempäänkin, ellei olisi pitänyt jatkaa matkaa, Mikkonen muistelee.

– Heille me oltiin rokkistaroja.

Kitaraa soittava Jere Harjuniemi uskoo, että bändi saa toisesta Kiinan-matkasta irti vielä enemmän kuin ensimmäisestä. Niin kävi myös Rovaniemen venäläisen ystävyyskaupungin Murmanskin kohdalla: The Youths teki sinne ensimmäisen keikkansa viime vuonna. Tänä kesänä paikka oli jo tuttu, eikä energiaa kulunut jännittämiseen, Harjuniemi kertoo.

Kulttuuritekopalkinto viime vuodesta

Rovaniemen kaupunki palkitsi The Youthsin viime vuonna kulttuuritekopalkinnolla. Palkintoperusteissa mainittiin muun muassa bändin esiintyminen Ylen aamu-TV:ssä Kiinan-reissun jälkeen.

– Positiivisella puheellaan yhtyeen jäsenet toivat Rovaniemeä esiin aktiivisena ja monipuolisena kulttuurikaupunkina, palkintoperusteissa todettiin.

Kiinassa The Youths piti Rovaniemeä esillä muun muassa juttelemalla paikallisten kanssa joulupukista ja jakamalla heille ja muille esiintyjille Rovaniemen kaupungin poropinssejä, joita fanit käyttivät korvakoruina.

– Rovaniemi on hieno kaupunki ja se on tarjonnut meille hienoja mahdollisuuksia, joista olemme kiitollisia. Esimerkiksi nuorisopalvelut on tarjonnut meille treenitilat Mondelta. Edustamme Rovaniemeä erittäin mielellämme, Ville-Veikko Mikkonen sanoo.

The Youthsin musiikki on energistä poprockia, jossa on vaikutteita 1960- ja 1970-luvuilta asti.