Vaasassa poliisin vatsaan ampuma mies vangittiin

Pohjanmaan poliisi ampui miestä vatsaan sunnuntaiyönä, kun aseistettu mies ei totellut poliisin käskyä. Nyt mies on vangittu sairaalassa, jossa hän on edelleen hoidossa.

väkivaltarikokset
Poliisi.
Henrietta Hassinen / Yle

Vaasassa poliisin vatsaan ampuma mies on vangittu Pohjanmaan käräjäoikeuden päätöksellä. Vangitseminen tehtiin sairaalassa, koska mies tarvitsee edelleen hoitoa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnunen.

Poliisi ampui miestä vatsaan sunnuntain vastaisena yönä, kun mies ei totellut poliisin käskytystä. Miehellä oli 9-millinen käsiase, joka oli poliisin mukaan luvaton, ladattu ja ampumakuntoinen.

Tapahtumat saivat poliisin mukaan alkunsa perhepiirissä tapahtuneesta ristiriitatilanteesta. Miehen epäillään ensin pahoinpidelleen perheenjäsentään Kotirannan kaupunginosassa sijaitsevassa asunnossa.

Poliisi kutsuttiin paikalle, ja heidän saavuttuaan pihalle mies lähestyi poliisia aseella uhaten. Tällöin poliisi ampui miestä vatsaan.

Syyttäjä selvittää myös, oliko poliisin aseenkäyttö tilanteessa lainmukaista. Selvitys on vielä kesken.

Luvaton ase ja huume-epäily

Poliisitutkinnassa miehen kesämökiltä on löytynyt myös luvaton pienoiskivääri, ja miehen epäillään myös käyttäneen huumausainetta.

57-vuotiasta Vaasassa syntynyttä miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Tapahtumien kulku on poliisin mukaan pääpiirteittäin selvä.

– Hän on kertonut oman osuutensa tapahtumiin. Niissä ei juurikaan epäselvyyksiä ole, Kinnunen kertoo.