Montenegrossa sammutetaan yhä maastopaloja

Naapurimaa Kroatiassa tulipalot on saatu hallintaan.

Ulkomaat
paloauto ja metsäpalo
Palomiehet taistelevat metsäpaloa vastaan Tivatissa, Montenegrossa.Boris Pejovic / EPA

Montenegrossa palomiehet taistelevat kolmatta päivää saadakseen Adrianmeren rannikolla riehuvat maastopalot hallintaan. Luštican niemimaalla riehuvien palojen alta on evakuoitu telttailijoita. Ne uhkaavat muun muassa Tivatin ja Kotorin kaupunkeja.

Montenegron sisäministeriön mukaan maassa on ainakin 15 erillistä paloa. Montenegro on pyytänyt muilta mailta apua maastopalojen saamiseksi hallintaan.

– Ukrainalainen lentokone on tulossa auttamaan sammutustöissä. Odotamme, että saamme palot paikannettua ja hallintaan tämän päivän aikana, palopäällikkö Zoran Babic kertoi paikallisille tiedotusvälineille.

Sveitsistä ja Bulgariasta saapuu helikoptereita ja Israelista lentokone montenegrolaisten avuksi.

Kroatian ja Portugalin palot hallinnassa

Pohjoisessa naapurimaassa Kroatiassa sunnuntaina alkaneet metsäpalot on jo saatu hallintaan. Splitin kaupungin ympäristössä tilanne on palaamassa normaaliksi.

– Kaikkia paloja ei ole vielä saatu sammutettua, mutta ne on paikallistettu eikä niistä ole vaaraa ihmisille tai rakennuksille, kertoi Splitin palopäällikkö Ivan Kovacevic.

Viranomaiset uskovat, että tulipalot saivat alkunsa sähkölinjoista singonneista kipinöistä.

Myös Portugalissa metsäpalot on saatu hallintaan. Siellä tilannetta on helpottanut lämpötilan lasku, kun 35 asteen helle on hellittänyt 24 asteeseen.

Portugalissa on kuitenkin valmiudessa yli 2 400 palomiestä, sillä palojen pelätään alkavan leviämään uudelleen.

Lähteet: AFP